O novej hale na Tehelnom poli sa bude opäť rokovať

25.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Plány na výstavbu viacúčelovej haly na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2011 v areáli základnej školy na Kalinčiakovej ulici predstaví 29. januára Slovenský zväz ľadového hokeja na miestnej rade bratislavského Nového Mesta.

Novomestské miestne zastupiteľstvo poverilo v decembri minulého roka starostu Richarda Frimmela, aby o tom rokoval so zástupcami  Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a primátorom Bratislavy.

"Ako miestni poslanci sme vtedy vyjadrili podmienku, aby najprv hokejisti vybudovali na mieste súčasného cyklistického štadióna základnú školu. Po presťahovaní žiakov do nových priestorov, by mohla byť táto ZŠ asanovaná a na jej mieste by bola výstavba viacúčelovej haly," povedal člen miestnej rady a námestník primátora pre územný rozvoj Tomáš Korček. Podľa neho rokoval SZĽH zatiaľ iba so starostom, miestni poslanci nemajú detailné informácie o výsledkoch týchto rokovaní.

Podľa novomestskej tlačovej tajomníčky Alžbety Klesnilovej upozornil starosta Frimmel na časové zvládnutie výstavby novej školy a haly na štvrtkovej bratislavskej mestskej rade. Novú školu treba odovzdať do užívania k 1. septembru 2009. Počas jej približne ročnej výstavby by žiaci chodili do iných dvoch škôl v mestskej časti. Stanovisko novomestskej miestnej rady sa dozvie primátor Andrej Ďurkovský pred zasadnutím mestského zastupiteľstva 31. januára, dodala Klesnilová.

O tom, kde bude hala stáť, rozhodnú bratislavskí mestskí poslanci, pretože mesto vlastní pozemky v danom území, uzavrel Korček.

(tasr)

Páčil sa vám článok?