Marek Uram vymenil ľad za televíznu obrazovku

13.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Všetky slovenské televízie mali v prvé decembrové dni nového pozorného diváka. Strelca majstrovského hokejového Slovana Marka Urama. Slovenský reprezentant si v novembrovom domácom zápase s Košicami zranil meniskus v pravom kolene a na niekoľko dní vymenil hokejku za televízny prepínač.

„Artroskopická operácia sa vydarila, nové vyšetrenia nepriniesli žiadne komplikácie a tak verím, že čoskoro naskočím na ľad,“ želala si opora Slovana pred minulotýždňovou mikulášsko-popradskou sériou, ktorou majster zakončil základnú časť pred ďalšou reprezentačnou prestávkou.

Ako teda využívate nový voľný čas?

- Skutočne najviac asi pred televízorom.

Žeby vás chytili telenovely...?

- To nie (smiech). Skôr si púšťam dévedéčka, prípadne pozerám Superstar. Ale je mi v podstate jedno, čo dávajú, nie som až taký náročný divák.

Kde sledujete stretnutia Slovana?

- Buď na internete alebo cez teletext. Na domáce zápasy však chodím do hľadiska, takže tie vidím na vlastné oči.

Pozerávate aj NHL?

- Veľmi nie. Nie som až taký fanúšik NHL.

Ako si spomínate na prvé momenty po zranení?

- Nebolo to nič príjemné. Hneď po zrážke som tušil, že môže byť zle. Pocítil som veľkú bolesť, ale potajomky som dúfal, že koleno bude v poriadku. V tretej tretine som sa aj na chvíľku vrátil na ľad, no hneď mi bolo jasné, že to nepôjde a že to bude vážnejšie. Nebolo to moje prvé zranenie. Mám svoje roky, niečo som si už preskákal, takže som tušil, o aké zranenia asi pôjde.

Spomínali ste, že domáce stretnutia sledujete z hľadiska. Ako ich vidíte z odstupu pár desiatok metrov?

- Je to klišé, ale skutočne by som bol radšej na ľade ako v hľadisku. Tu cítim bezmocnosť. Je to však aj poučné. Keď to všetko vidím z nadhľadu, tak si uvedomujem, že by som s tým mohol byť najlepším hráčom ligy (smiech). Všetko vyzerá byť jednoduché a jasné. Možno aj preto sedí v hľadisku toľko divákov - trénerov...

Ako vidíte svoje najbližšie dni?

- Dúfam, že budem čoskoro v poriadku. Na korčule to ešte nevyzerá, ale skúšam už bicykel. Musí sa vrátiť ohybnosť kolena, neskôr samotné svalstvo. V prvých hodinách po zranení sa vravelo, že na ľad pôjdem po štyroch-šiestich týždňoch. Myslím, že to vyzerá reálne.

Neťahajú vás už spoluhráči na ľad?

- Je pravdou, že nás postihla veľká maródka, ale máme široký káder, takže je tu šanca pre ostatných hráčov. Chalani navyše vedia, že prvoradá je regenerácia.

Ako teda vyzeráte v súvislostí so Super Six?

- Dúfam, že budem stopercentne pripravený!

Blíži sa Silvester, novoročné želania, aké bude to vaše?

- Žiadne novoročné želania si nedávam. Podľa mňa sa väčšinou povedia len preto, aby sa niečo povedalo a málokedy vyjdú. Želal by som si však, aby sme tento rok zopakovali ligový úspech a aby sme boli úspešní aj v Super Six. A aby naši fanúšikovia mali z hokeja radosť.

Byť úspešní v Super Six znamená vyhrať ho...?

- Nechcem to hovoriť priamo, ale my chceme vyhrať v každom zápase. Vždy to treba aspoň skúsiť!

Zhováral sa Michal Minďaš
FOTO - Slavomír Slížik

Páčil sa vám článok?