Slovanisti darovali krv a chcú z toho tradíciu

7.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti Slovana Bratislava vo štvrtok v nemocnici v Ružinove darovali krv. Ušľachtilý nápad sa zrodil v hlavách trénerov, ktorí spolu s realizačným tímom tiež nechýbali predpoludním na pracovisku Národnej transfúznej služby.

Na Mikuláša "pustili žilou" všetci hráči A-tímu Slovana až na pár výnimiek, ktoré krv darovať nemôžu. "Všetci do jedného boli prvodarcovia, čo platí aj o tréneroch Zemanovi a Peckovi. Iba hlavný tréner Kitka má s touto formou pomoci iným už svoju skúsenosť zo zahraničného pôsobenia. Krv daroval už tretíkrát," informoval riaditeľ ŠK Slovan Bratislava pre komunikáciu Martin Urmanič.

Ten ďalej uviedol, že hráči opúšťali priestory transfúzneho centra s dobrým pocitom, že pomohli niekomu inému, kto to veľmi potrebuje. A to aj tí, ktorí mali z hadičiek a ihiel predtým trochu obavy. "Futbalisti aj s realizačným tímom sa zhodli, že by z dobrovoľného darovania krvi chceli urobiť v klube tradíciu. V zahraničí je to už aj v športe bežná vec," dodal M. Urmanič.

Životne dôležitú tekutinu chcel vo štvrtok darovať aj prezident Slovana Ľudovít Černák, ale po odbere sa zistilo, že jeho krv nemôžu použiť na tento účel. Podľa M. Urmaniča si šéf "belasých" po predchádzajúcom zákroku v ústnej dutine vzal vo štvrtok ráno lieky, o ktorých netušil, že môžu ovplyvniť jeho darcovstvo.

(sita)

Páčil sa vám článok?