Trénera B. Kitku potešil záver jesene

5.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Koniec dobrý, všetko dobré, mohli by si povedať futbalisti Slovana. V záverečných troch zápasoch jesene sa vytiahli, vyhrali všetky tri stretnutia a deväť bodov ich vynieslo do pokojného stredu tabuľky.

Tréner Boris Kitka sa však za víťazstvá s Trenčínom, v Ružomberku a s Košicami neskrýva, priznáva, že by bolo zlé, keby sa kvôli nim zabudlo na niektoré horšie výkony a výsledky.

Čo vás počas jesene najviac potešilo?

- Spokojný som bol s dvoma-tromi zápasmi. Potešilo ma, že sme zabrali v stretnutiach, v ktorých sme mali nôž na krku. Či už v Trnave alebo doma s Nitrou. Boli to psychicky ťažké zápasy, no my sme ich zvládli. Rovnako aj záver jesene, keď nám hrozil pád medzi ohrozené tímy. A musím pochváliť mladých hráčov. Či už to bol Sylvestre, ten mal odohratých najviac zápasov, alebo kapitán Martin Dobrotka.

Záver vám však skutočne vyšiel, čo vtedy najviac zabralo?

- Možno to, že napriek absencii niekoľkých opôr si mužstvo našlo cestu k sebe. Záver nám naozaj vyšiel, no nebol by som rád, keby sa ním zakryli všetky predchádzajúce zaváhania.

Čo vás teda sklamalo?

- Určite nie som spokojný s umiestnením. Slovan je Slovan, má svoje meno a mal by byť vyššie ako na 7. priečke. Stabilizácia však trvala dlhšie, ako možno niektorí fanúšikovia čakali, ale nikto nespí a všetky mužstvá zo stredu tabuľky sa chcú posunúť ďalej. Úloha na jar je preto jasná - posunúť sa vyššie.

Počas jesene ste niekoľkokrát tvrdili, že také góly ako vy, nedostáva nikto iný, prípadne, že doplácate na individuálne chyby...

- Navyše sme poprehrávali zápasy, ktoré sme mali vyhrať. Boli sme v nich lepší, ale vlastné chyby nás pripravovali o body. Boli to stretnutia so Žilinou, Petržalkou, ale aj v Dubnici, kde sme boli lepší, ale vyšli sme naprázdno. Stal sa teda pravý opak toho, čo bolo v minulej sezóne, keď sa vyhrávali aj také duely, v ktorých sme neboli lepší.

Ktorí hráči vás najviac uspokojili?

- Nechcem hovoriť o menách, ale určite si zaslúži pochvalu Martin Dobrotka. Podával vyrovnané výkony, pričom hral na troch postoch. Začal ako pravý obranca, potom hral v strede a na konci nastupoval vľavo. Ako pravý kapitán sa podriadil potrebám mužstva a všade hral výborne.

Čo vás čaká v zime?

- Do 12. decembra trénujeme, od 13. decembra do 7. januára majú chlapci voľno. Letná prestávka bola krátka, jesenná sezóna dlhá, potrebujú dlhší oddych.

Nebojíte sa, že trošku zlenivejú?

-Nie, dostali svoje individuálne programy. Pred jarnou časťou musia byť pripravení. V prvé tri dni absolvujú testy, ktoré nám prezradia, ako na tom sú. Pravidlá sú jasné - kto testami neprejde, nezapojí sa do prípravy.

Zhováral sa Michal Minďaš
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?