Hokejisti Slovana v predĺžení porazili L. Mikuláš

4.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava v 31. kole Extraligy zdolali Liptovský Mikuláš až v predĺžení 3:2, keď víťazný gól vsietil po 27 sekundách Martin Kuľha. Belasí zvýšili náskok pred Košicami a Martinom, majú však jeden zápas k dobru.

V prvej tretine obe družstvá veľa pekných hokejových momentov divákom nepredviedli. Slovan síce začal tlakom a rýchlo mal výhodu prvej presilovky, ale do stopercentných šancí sa napriek tomu nedostával.

V tretej minúte druhej časti hry stiahol Rúfus prenikajúceho Pišteka a domáci mali výhodu trestného strieľania. Hujsa však na Laca nevyzrel. V 27. min si v presilovej hre vytvoril veľký tlak druhý útok Liptákov, ale nevyužil ani fakt, že Kokavec zlomil hokejku. Potrestať ich za to mohol kapitán Döme, ktorý v oslabení ušiel hosťujúcim obrancom a trafil žrď. Prvý gól však napokon predsa len strelili hostia: po 31 sek využil vylúčenie Dömeho tečom Rúfusovej strely od modrej Zúbek. Už v 33. min bolo vyrovnané, tiež v početnej výhode sa pred bránkou Liptovského Mikuláša najlepšie zorientoval Hujsa a s prehľadom poslal puk za Laca. O necelé 4 min už "belasí" zaslúžene viedli, keď na druhý raz uspel strelou od modrej Kováčik.

Slovanistom sa nevydaril vstup do tretej dvadsaťminútovky. Už v 44. min sa z ničoho nič pred Hovim objavili Róbert Huna a Lelkeš a prvý menovaný po dobrej prihrávke nedal gólmanovi Slovana šancu. Zverencov Zdena Cígera inkasovaný gól viditeľne zaskočil, Liptáci sa viac dostali do hry a často boli nebezpeční. Macík na jednej a ani Šiffalovič či Hujsa na druhej strane recept na brankárov nenašli a keď 95 sekúnd pred koncom riadného hracieho času eliminoval Dömeho Laco, o víťazovi muselo rozhodnúť predĺženie. V ňom sa už po 27 sekundách domáci tešili z gólu Kuľhu.

Slovan Bratislava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Góly: 33. Hujsa (Sersen, Kuľha), 36. J. Kováčik (Kapuš, Kropáč), 61. Kuľha (Hujsa) - 30. F. Zúbek (Rúfus, Marek Hovorka), 44. Robert Huna (Lelkeš, Jelínek)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Müllner, Mášik, 5484 divákov

Slovan: Hovi - Sersen, Huba, J. Kováčik, Hančák, Devečka, Bohunický, Neumann - Kuľha, Kapuš, Hujsa - Gráčik, Hreus, Döme - Kropáč, Ľ. Pištek, M. Kokavec - Šiffalovič, Baček, M. Bakoš

L. Mikuláš: J. Laco - M. Droppa, Hyben, Jelínek, M. Grman, Petran, Rúfus, Kadlubiak, D. Rehák - Lelkeš, Holečko, Bulík - Kriška, Róbert Huna, Richard Huna - F. Zúbek, Marek Hovorka, Oravec - Macík, Kuric, Blaščík

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Odohrali sme dnes ťažký zápas proti dobrému súperovi, ktorý hral predovšetkým v obrane veľmi zodpovedne. Hosťujúci brankár tiež previedol výborný výkon. V posledných dueloch nám trochu odchádza pohoda, nedarí sa nám strelecky. Som rád, že sme dnes bodovali, chlapcom nemožno uprieť snahu. V ostatných zápasoch sa na víťazstvo vždy narobíme."

Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša): "Absolvovali sme dobrý zápas s kvalitným súperom a favoritom celej súťaže. Darilo sa nám brániť stredné pásmo, horšie to však už bolo so zakončením - domáceho brankára sme príliš neohrozili. Podarilo sa nám však vyrovnať a v riadnom hracom čase sme dokonca mohli strhnúť výsledok na svoju stranu, ale jednu veľkú príležitosť sme, žiaľ, nevyužili."

(sita)

Páčil sa vám článok?