Na semifinálové zápasy neprišlo ani 1000 divákov

4.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ako sa to len pekne počúva! Chceme ísť do pohárovej Európy, zhodujú sa pred začiatkom každej sezóny hráči, tréneri a funkcionári polovice klubov Corgoň ligy. Jedným dychom dodávajú: „A najjednoduchšia cesta tam vedie cez pohár, kde stačí vyhrať tri-štyri ťažšie zápasy a ste v Pohári UEFA.

Škoda len, že niečo podobné si nemyslia aj diváci. Dva tohtoročné odvetné zápasy štvrťfinále Slovenského pohára totiž sledovala necelá tisícovka divákov. A neboli ti pritom nudné stretnutia. Petržalka hostila v malom derby Inter a Slovan privítal ambiciózne Košice, ktoré koncom jesene chytili slušný dych. V prvom stretnutí boli karty rozdané už z Pasienkov. Petržalka tam zvíťazila 4:0 a doma jej išlo o to, aby sa ukázali niektorí adepti na áčkarsky dres. Víťazstvo 2:1 sa však nerodilo ľahko. Hostia viedli po polčase 1:0 a favorit duel otočil až po prestávke.

Tréner Vladimír Weiss bol napriek tomu spokojný: „Začali sme síce trošku rozpačito, ale po prestávke sme ukázali celkom dobrý výkon. V zaujímavom zápase, keď hral Inter lepšie ako v ligovej súťaži, som bol s výsledkom spokojný. Hosťujúci hráči sa chceli ukázať a na Petržalku sa vytiahnuť. Niektorí naši futbalisti zase mali ukázať, či majú na to, aby tu zostali aj budúci rok. Niektorým sa to podarilo, iným nie, taký je futbal.“ Hosťujúci Vladimír Koník priznal: „Po prvom stretnutí bolo o postupujúcom rozhodnuté, v Petržalke sme preto chceli uhrať čo najprijateľnejší výsledok, čo sa nám aj podarilo.“

Zatiaľ čo petržalský zápas mal byť len formalitou, na Tehelnom poli sa očakával napínavý duel. Necelých 800 divákov si však neprišlo na svoje. Slovanisti napriek prevahe nestrelili ani gól a uzimení fanúšikovia si napriek niektorým šanciam nezakričali gól. Pre tím z Tehelného poľa je to škoda, pretože najmä v bratislavskej odvete neboli Košičania nepriechodným súperom... „Rozhodlo sa už v prvom stretnutí. Košičania v ňom získali rozhodujúci náskok, ktorý sme sa pokúsili bojovnosťou zmazať, ale súper dobre bránil a nedovolil nám streliť aspoň kontaktný gól,“ prezradil tréner belasých Boris Kitka.

(mm)

Páčil sa vám článok?