Hokejisti Slovana naplno bodovali v Nitre

2.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava v 30. kole Extraligy zvíťazili v Nitre 3:1 a naďalej vedú aktuálnu ligovú tabuľku pred druhými Košicami a tretím Martinom. Najbližšie belasí v utorok privítajú doma Liptovský Mikuláš.

Domáci sa do lídra extraligy pustili s chuťou, no príležitosti Kolníka a Kmeča zostali nevyužité. V polovici prvej tretiny prišla séria troch vylúčených hráčov v nitrianskych dresoch, ale hostia skórovať nedokázali. Krátko na to mohol otvoriť skóre v dobrej pozícii Štefanka, Hovi však bol na mieste.

V úvode druhej časti hry spálil dobrú príležitosť Kolník a vzápätí sa domáci nasťahovali na dlhé minúty pred Hoviho. V 35. min sa však hostia pri ojedinelej akcii dostali pred Konráda a Hujsa ho strelou pomedzi nohy obrancov prekonal. O 65 sekúnd využili slovanisti presilovku a po strele Kokavca bolo 0:2. V 39. min sa Nitra dotiahla na rozdiel gólu, keď vo vlastnom oslabení prestrelil Hoviho po Gálikovej prihrávke český legionár Rimmel.

V tretej tretine mala hra vyrovnaný charakter a šance sa striedali na oboch stranách. V 54. min mohol dať poistku v podobe tretieho gólu Lažo, keď sa ocitol pred Konrádom, no puk skončil v lapačke nitrianskeho brankára. V 59. min napokon predsa len kapituloval, keď z trestného strieľania upravil na konečných 1:3 Hujsa.

HK Ardo Nitra - Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Góly: 39. Rimmel (Gálik) - 35. Hujsa (Devečka), 36. M. Kokavec (Hreus, J. Kováčik), 59. Hujsa (trestné strieľanie)
Vylúčení: 8:9, navyše: Lažo na 10 min za nešportové správanie, Kuľha (obaja Slovan) na 5+DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:1, rozhodovali: Reichert - Valach, Gašparík, 3120 divákov

Nitra: Konrád - R. Lukas, T. Sedlák, Petrmichl, Halász, Rimmel, Šimka - Kmeč, Gašpar, Ľ. Kolník - Dornič, T. Chrenko, Kapička - Gálik, M. Štefanka, Vozdecký - H. Ručkay, Berzinš, Valach

Slovan: Hovi - Pavlas, Huba, Devečka, J. Kováčik, Bohunický, Sersen - Kuľha, Kapuš, Hujsa - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Ľ. Pištek, M. Kokavec - Gráčik, Baček, Šiffalovič

Ján Neliba (asistent trénera Nitry): "Chceli sme predviesť výkon, ktorý by potvrdil naše zlepšenie. Hrali sme so Slovanom vyrovnanú partiu, ale boli sme nedôrazní v koncovke a dali iba jeden gól, čo bolo dnes málo."

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Som spokojný. Bol to veľmi bojovný a kolektívny výkon môjho mužstva. Hrali sme veľmi disciplinovane a ďakujem chlapcom, že doviedli zápas do víťazného konca."

(sita)

Páčil sa vám článok?