Slovan nakoniec na Košice našiel recept a vyhral

1.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti Slovana Bratislava v záverečnom kole ligovej jesene zvíťazili na Tehelnom poli nad Košicami 2:1. Tento týždeň išlo už o druhý zápas belasých s Košičanmi, v stredu sa odveta štvrťfinále Slovenského pohára skončila bez gólov, v prvom zápase však Slovan prehral 0:2. Tri body na záver jesene potešili najmä trénera belasých Borisa Kitku.

Úvod duelu priniesol dve šance Košíc, Novák a Kolbas však svoje príležitosti neriešili s chladnou hlavou a nezakončili presne. Skóre stretnutia otvoril už v 5. min Sylvestr, ktorý využil zaváhanie Bašistu a s loptou obišiel aj prekvapeného Putnockého - 1:0. O desať minút sa hosťom podarilo vyrovnať, keď po peknej kombinačnej akcii brankár Kiss vyrazil pokus Jurča a Novák už iba dokopol loptu do prázdnej svätyne belasých. V 25. min sa z 30 metrov odhodlal vystreliť obranca Hanek, no jeho pokus Putnocký vyrazil. Po polhodine hry predviedli východniari ďalšiu šikovnú kombináciu - Kolbas našiel Jurča, ten pätičkou posunul lepšie postavenému Bicákovi, no jeho prudký pokus skončil nad bránkou Slovana. V 36. min sa domáci ujali druhýkrát v zápase vedenia. Sylvestr si v pokutovom území pomohol v súboji s Bašistom rukami, hra však plynula ďalej a Meszároš nikým nekrytý nekompromisne obstrelil Putnockého - 2:1.

Hneď v úvode druhého dejstva pohrozil z priameho kopu Poliaček, nenamieril však presne a na stave sa nič nemenilo. Po hodine hry zaujala samostatná akcia aktívneho Meszároša, no v poslednom momente stihla hosťujúca obrana "upratať" loptu do bezpečia. Na druhej strane mal po Kolbasovom rohu na hlave tutovku Kaminský. V 67. min po sérii hlavičiek v šestnástke Košíc smerovala lopta do Putnockého bránky, na čiare však gólmana Košíc zastúpil Novák a odvrátil hroziace nebezpečenstvo. V závere zaujal nepresný priamy kop striedajúceho Milinkoviča, ako aj zlý odkop brankára Kissa, po ktorom Novák neuspel so snahou lobom vyrovnať.

Slovan Bratislava - MFK Košice 2:1 (2:1)
Góly: 5. Sylvestr, 36. Ľ. Meszároš - 16. J. Novák, ŽK: 72. Ibragimov, 81. Hanek, 86. Mojský - 57. Bicák, rozhodovali: Olšiak - Palušák, Kubica, 1368 divákov

Slovan: D. Kiss - Janek, Struhár, Hanek, Mojský - Kosmeľ, Dobrotka, M. Poliaček (77. Ižvolt), Breznaník (90.+ Melek) - Ľ. Meszároš (64. Ibragimov), Sylvestr

Košice: Putnocký - Cicman, Kaminský, P. Bašista, N. Matič (79. Milinkovič) - Pavol Majerník (69. R. Školník) - Roman Šimko, Kolbas, Bicák (66. J. Majoroš ml.) - J. Novák, Pavol Jurčo

Boris Kitka (tréner Slovana): "Dnes sme dosiahli šťastné víťazstvo. Súper bol lepší po technickej stránke, my sme viac bojovali. Najviac ma teší to, že sme v závere jesene získali tri body."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Videli sme dobrý zápas s nešťastným koncom pre nás. Na ihrisku sme predvádzali pekné kombinácie. Na jeseň u nás Slovan odohral dva dobré zápasy, rovnako i my sme sa tu prezentovali dvoma vyrovnanými a peknými výkonmi. Dnes vyhralo šťastnejšie mužstvo."

(sita)

Páčil sa vám článok?