Hokejisti Slovana porazili Skalicu v predĺžení

30.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti bratislavského Slovana v 29. kole Extraligy vyhrali nad Skalicou 5:4, keď víťazný gól strelil v 1. minúte predĺženia Richard Kapuš. Belasí naďalej vedú aktuálnu tabuľku s deväťbodovým náskokom, majú však zápas k dobru.

Skaličania v Bratislave v prvej tretine prekvapili a boli jednoznačne lepším tímom. V 2. min ich ešte síce vystrašil Kropáč, no postupne prevzali iniciatívu a pred Hovim to často vrelo. V 10. min v prvej presilovej hre našiel Ivičič krížne Školiaka, no ten netrafil puk, a onedlho zblízka Liščák trafil iba ľavú žŕdku. Zaslúženého gólu sa dočkali hostia v 16. min, keď nastrelenie Pálffyho tečoval Mikúš. Onedlho bolo už 0:2, keď Pálffy využil dobrú prihrávku strelca prvého gólu, na modrej ušiel Pištekovi a skóroval Hovimu pomedzi nohy. Skaličania mohli dať do konca prvej časti minimálne ďalšie dva góly, ale Liščák opäť trafil žŕdku a svoj tlak nevyužil ani prvý útok s Pálffym.

Slovanistom vyšiel vstup do druhej dvadsaťminútovky, Hujsa spoza bránky na dvakrát prekonal dovtedy bezchybného Rybára už po 39 sekundách. Keď to vyzeralo, že slovanisti prevzali kontrolu nad zápasom, znova udreli hostia. Ivičičovu strelu od modrej čiary vyrazil Hovi iba vedľa seba a pre Liščáka nebol problém trafiť jeho odkrytú svätyňu - 1:3. "Belasí" sa však z toho úderu spamätali, súpera zatlačili, začali hrať tvrdšie a v 30. min Sersenom znížili na 2:3. O chvíľku mal šancu vyrovnať Kapuš a nakrátko potom aj Hujsa, ale do tretej tretiny vstupovali hostia stále s jednogólovým vedením.

V tretej minúte tretej časti sa pri hre štyroch proti štyrom menilo skóre dvakrát. Najprv rozvlnil sieť za Hovim Vlk a o 28 sekúnd znížil na 3:4 Kuľha. V 45. min trafili Skaličania po tretíkrát v zápase žŕdku, tentoraz len centimetre chýbali Školiakovi. V tých fázach hokej gradoval a oba tímy si vytvorili viacero príležitostí, hostia však mali herne navrch. Úradovala najmä prvá - Mikúšova formácia. Zverencov Petra Oremusa rozosmutnil v 57. min Kapuš, keď sa najlepšie zorientoval po strele Sersena a vyrovnal na 4:4. Štyridsať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času výborným zákrokom zachránil domácich Hovi a tí hneď v prvej minúte predĺženia využili početnú výhodu štyroch proti trom druhým gólom Kapuša.

Slovan Bratislava - HK 36 Skalica 5:4 po predĺžení (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)
Góly: 21. Hujsa (Kuľha, Kapuš), 30. Sersen (Kropáč), 43. Kuľha (Huba, Pavlas), 57. Kapuš (Sersen), 61. Kapuš (Kuľha, Pavlas) - 16. J. Mikúš (Pálffy), 18. Pálffy (J. Mikúš), 24. Liščák (M. Ivičič, Kocák), 43. V. Vlk (R. Hartmann, Pálffy)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Grečko - Gajan, Galamboš, 5891 divákov

Slovan: Hovi - Pavlas, Huba, Devečka, J. Kováčik, Sersen, Bohunický - Kuľha, Kapuš, Hujsa - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Ľ. Pištek, M. Kokavec

Skalica: Rybár - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Klučár, Škápik - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, Liščák - T. Višňovský, D. Pašek, Šátek - F. Novák, Hollý, Malík

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Bol to dramatický hokej, začali sme oslabeniami a navyše sme dostali i dva góly. Sme v takom stave, že sa ťažko strelecky presadzujeme, vytratila sa tá pohoda z predchádzajúceho obdobia. Hostia výborne korčuľovali a my sme sa cez nich ťažko presadzovali."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Diváci museli byť spokojní, lebo videli dobrý výkon z oboch strán. Za stavu 4:2 v náš prospech sme nemali zápas pustiť, spravili sme nejaké individuálne chyby a to sa nesmie stať. Bol to určite jeden z našich najlepších duelov na ľade súpera."

(sita)

Páčil sa vám článok?