Slovan vyhral po samostatných nájazdoch

27.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Slovan v predohrávke 33. kola hokejovej Extraligy zdolal na domácom ľade Zvolen 3:2 po samostatných nájazdoch, keď rozhodujúci nájazd premenil Martin Kuľha. V piatok belasí privítajú Skaličanov.

Domáci chceli odčiniť posledné zaváhanie v Žiline a po prvý raz udreli už v 79. sekunde. Obrana Zvolena sa rozostúpila pred Hreusom, a ten spomedzi kruhov nedal Hudáčkovi žiadnu šancu. V druhej polovici prvej tretiny prebrali iniciatívu hostia a vypracovali si aj niekoľko príležitostí. Nebezpečná bola strela Dlouhého od modrej a gól visel vo vzduchu v 11. min pri akcii Kloudu. V 13. min efektne rybičkou vysunul Kokavec do samostatného nájazdu Kapuša, no ten hosťujúceho gólmana neprekonal.

Do druhej dvadsaťminútovky vstúpili lepšie opäť slovanisti a v 25. min po druhý raz a opäť spomedzi kruhov skóroval Hreus. O chvíľku sa v najväčšej príležitosti Zvolena objavil Krayzel, no vynikajúcim zákrokom ho vychytal Hovi.

V úvode tretej časti hry zaujalo najprv vynútené 38-sekundové striedanie Hoviho pre problémy s prilbou. Hneď po návrate na ľad ho prekonal Lipiansky a v 44. min ten istý hráč dokonca vyrovnal na 2:2. Zvolen mal v týchto fázach jednoznačne viac z hry, najväčšiu šancu Juríka v 55. min však Hovi so šťastím vytlačil nad. Do konca tretej tretiny ani v predĺžení gól nepadol a rozhodnúť sa tak muselo v samostatných nájazdoch. Lipiansky v nich trikrát našiel recept na Hoviho, no v šiestej sérii svoj pokus nepremenil a "belasí" tak získali dva body.

Slovan Bratislava - HKm Zvolen 3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 2. Hreus (Gráčik, Döme), 25. Hreus (Döme, Srdínko), rozhodujúci sam. nájazd premenil Kuľha - 41. Lipiansky (P. Frühauf), 44. Lipiansky (Paciga, J. Čierny)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mášik, Mihajlo, 5097 divákov

Slovan: Hovi (41. - 41. J. Chovan) - Pavlas, Huba, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen - Kuľha, Hujsa, Ľ. Pištek - Gráčik, Hreus, Döme - Kropáč, Kapuš, Kokavec

Zvolen: V. Hudáček - L. Čierny, Juraško, P. Frühauf, Dlouhý, Cebák, Babka, Štork, Ondruška - J. Kopecký, Klouda, Kubenko - J. Čierny, Lipiansky, Paciga - Dubec, F. Turek, Krayzel - M. Chovan, Cibuľa, L. Jurík

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Zvolen bol dnes kvalitným súperom, tlačil nás a napádal už v našom pásme. Dali sme si jeden gól, čo nás stálo predĺženie. Samostatné nájazdy sú vždy viac o šťastí. Víťazstvo teší, chlapcom nemám čo vyčítať."

Pavel Hulva (asistent trénera Zvolena): "Ťažko sa mi hodnotí takýto duel. Domácim sme boli minimálne vyrovnaným súperom, miestami sme ho i prevýšili. Nevyšli nám vstupy do prvých dvoch tretín, v tretej sa nám podarilo vyrovnať a mali sme šance aj na víťazný gól. Samostatné nájazdy sú vždy vabank, vyhráva ten šťastnejší."

(sita)

Páčil sa vám článok?