Lamačania chcú postaviť zimný štadión

31.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Súkromný investor nedávno navrhol lamačskej samospráve, že na území mestskej časti postaví zimný štadión. Miestni poslanci s návrhom súhlasili, problémom však zostalo umiestnenie stavby. O výstavbe zimného štadióna sme sa pozhovárali so starostkou Lamača Oľgou KELTOŠOVOU.

- Uvítali sme tento návrh ešte na jar tohto roku a vtedy sme investorovi poradili, aby sa skontaktoval s prezidentom futbalového klubu v Lamači. Na jednom obecnom území Na barine máme futbalový štadión, tréningovú plochu, tenisové kurty a ďalšie športoviská. Odporučili sme postaviť zimný štadión práve tu.

Investor si však vybral inú lokalitu.

- Áno, investor navrhol postaviť zimný štadión v areáli súkromnej školy na Borinskej ulici. Podľa neho má obchodná akadémia nevyužitý pozemok, na ktorom by bolo jeho postavenie vhodnejším riešením. Argumentom bolo aj to, že riaditeľ súkromnej obchodnej akadémie chce školu rozšíriť aj o športové triedy ľadového hokeja a spojiť aktivitu aj s vybudovaním internátnej formy ubytovania. Investor ponúkol Lamačanom voľný vstup na štadión podľa dohody.

Ako prijali tento zámer lamačskí poslanci a obyvatelia z okolia?

- Poslanci nesúhlasili s umiestnením štadióna na Borinskej ulici, pretože stavba by nezapadla do prostredia rodinných domov. Okrem toho by sa skomplikovala doprava a prístup do tejto lokality. Samospráva preto bude ďalej rokovať s investorom o tom, či by predsa len nepostavil zimný štadión v športovom areáli Na barine.

Ak s tým investor nebude súhlasiť, nehrozí, že Lamač nakoniec nebude mať zimný štadión?

- Hrozí a bolo by mi to ľúto. O tom, či a kde bude zimný štadión, rozhodnú poslanci na miestnom zastupiteľstve 8. novembra. Osobne by som štadión privítala. Na druhej strane musíme rešpektovať aj názor obyvateľov a vlastníkov okolitých domov. Lamač je najmenšia mestská časť a presun na prípadné tréningy žiakov, ktorí by chodili v Lamači do športových tried, by bol otázkou piatich, desiatich minút. Ide o dobrú vôľu, budem sa snažiť prehovoriť obidve strany, aby napokon Lamač štadión získal.

Zhováral sa Robert Lattacher
Páčil sa vám článok?