Hokejisti Slovana na domácom ľade zdolali Nitru

26.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava v 19. kole Extraligy porazili Nitru 5:3. Po dobrom výkone belasí v závere poľavili a v posledných troch minútach zápasu dostali dva góly. V aktuálnej tabuľke je Slovan na druhom mieste, keď na vedúci Trenčín stráca štyri body - ma však zápas k dobru.

Jednoznačný favorit stretnutia začal ofenzívne, prvú väčšiu šancu spálil v 4. min Hujsa, ktorý sa ocitol zoči-voči Konrádovi. Center prvého útoku si však všetko vynahradil v 8. min, keď v presilovej hre po peknej spolupráci celej formácie otvoril skóre - 1:0. Nitrania hrali nedisciplinovane, dávali sa často vylučovať, a preto sa najmä bránili. V najväčšej príležitosti prvej tretiny sa spomedzi nich ocitol Berzinš, ktorý pálil spomedzi kruhov. Z protiútoku takmer domáci zvýšili, keď Kováčikovu strelu nasmeroval mimo bránky jeden z hosťujúcich obrancov.

Nitranom sa v druhej časti podarilo vyčkať viacero oslabení a v 30. min nečakane udreli, keď skóroval Raček. "Belasí" však rýchlo vyrovnali, o dve minúty vystrelil od modrej Sersen a puk prešiel za Konráda, ktorému vo výhľade bránila dvojica hráčov. V 35. min zvýšil už na 3:1 po individuálnej akcii v početnej výhode Uram.

Slovan si dal v tretej dvadsaťminútovke pozor na prípadné korigovanie stavu. V 44. min pridal 4. gól v presilovej hre Kuľha a o 4 minúty po peknej akcii Urama zvyšoval Baček do prázdnej bránky už na 5:1. Hostia v závere našli v sebe sily na zníženie vysokého náskok Slovana, keď 3,5 min pred koncom trafil po peknej kombinácii spomedzi kruhov G. Saliji a na konečných 3:5 stanovil Chrenko.

Slovan Bratislava - HK Ardo Nitra 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Góly: 8. Hujsa (Pavlas, Uram), 32. Sersen (Baček, Uram), 35. Uram (Baček, Devečka), 44. Kuľha (Hujsa, Döme), 48. Baček (Uram, Kropáč) - 30. Raček (J. Ručkay, Vojta), 57. G. Saliji (M. Chrenko, Jass), 59. M. Chrenko (Šimka, Jass)
Vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše: Srdínko na 10 min za napadnutie hlavy a krku - Halász na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff ml. - M. Novák, Brath, 5673 divákov

Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Huba - Kuľha, Hujsa, Ľ. Pištek - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Baček, Uram - od 48. min Gráčik, M. Sloboda, Kokavec

Nitra: Konrád (48. Mastič) - Vojta, R. Lukas, Burián, Špila, Jass, Šimka, Galko, Halász - Ľ. Kolník, Berzinš, M. Gálik - H. Ručkay, M. Chrenko, Dornič - M. Štefanka, Valach, G. Saliji - Raček, J. Ručkay, Uhnák

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Z našej strany to bol dobrý zápas. Hrali sme disciplinovane až na to poľavenie v závere. Po opatrnom začiatku sme sa rozbehli, lepšie sme korčuľovali a boli sme dôraznejší."

Rostislav Vlach (tréner Nitry): "Úvod bol vyrovnaný, v druhej fáze sme však mali priveľa vylúčení, z čoho pramenili góly v oslabení. Teší ma, že sa nám v závere podarilo skorigovať stav na prijateľných 3:5."

(sita)

Páčil sa vám článok?