V Auparku o niekoľko dní otvoria prvý aquapark v meste, slúžiť bude aj v zime

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V nákupnom centre Aupark, na mieste bývalého Live Clubu na druhom poschodí, začiatkom júla otvoria prvý aquapark v Bratislave, ktorý ponesie názov Aulandia.

Vo vodnom parku s rozlohou takmer 4700 štvorcových metrov v prostredí imitujúcom divokú Afriku, staroveký Rím a orientálnu Áziu budú k dispozícii nielen vodné atrakcie, ale aj sauny, kúpele, masážne salóny a beauty salón. Kapacita aquaparku a komplexu Spa Paradise je 460 ľudí, v zimných mesiacoch bude môcť vodnú zábavu a relax využívať 260 ľudí. Vodný park je zasadený do prostredia africkej džungle, ktorej dominuje štýlový bar. Pre najmenších bude určené bambusové vodné ihrisko, ďalšou atrakciou budú tri veľké, farebne odlíšené tobogány s dĺžkou 61, 36 a 35 metrov, ústiace do zastrešenej časti terasy. Bude tu tiež divoká rieka Coca Cola River - vodný kolotoč poháňaný silnými prúdmi vody. V letných mesiacoch bude návštevníkom Aulandie k dispozícii priestorovo veľkorysá terasa s tematickými plážami. Pobyt na letnej terase spríjemní výhľad na dominanty mesta z vyhliadkových veží.

Druhou časťou aquaparku budú zaujímavo riešené sauny. Okrem klasickej fínskej tu návštevníci nájdu arabskú bylinkovú, ale aj soľnú parnú saunu s jazierkom na masáž nôh. Ochladzujúci kúpeľ v rímskom bazéne, ktorý lemuje honosné stĺporadie, ponúkne atmosféru antického sveta. Chýbať nebude ani sanárium so svetelnou terapiou. Súčasťou priestorov bude rímsky bar a ďalší bar v japonskom štýle umiestnený o poschodie vyššie. Práve ten bude vstupnou bránou do sveta masáží s relaxačno-liečebnými procedúrami. Tu budú čakať na návštevníkov vodné postele, tepidárium, infrasauna, beztiažové plávanie v zariadení floatingu s vodou z Mŕtveho mora alebo intímne prostredie luxusného VIP salónika v orientálnom štýle. Vybrať si z mimoriadne bohatej ponuky masáží, zábalov a kúpeľov, ktorá bude obsahovať až 65 rôznych položiek, nebude vôbec jednoduché, preto každý návštevník bude mať k dispozícii brožúru s podrobným opisom každej procedúry.

Investorom stavby aquaparku je spoločnosť Real Estate Liptov, projekt navrhol hlavný inžinier projektu Maroš Salva v spolupráci s architektkou Dankou Mušecovou.

Páčil sa vám článok?