V Lamači budú mať možno zimný štadión

4.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Návrhom na vybudovanie zimného štadióna v mestskej časti Lamač sa vo štvrtok zaoberali miestni poslanci. Podľa návrhu by mal byť štadión na školskom dvore v Súkromnej obchodnej akadémii Liberta na Borinskej ulici, s čím však niektorí poslanci nesúhlasili.

"Súhlasím s tým, aby tu bola rekreačná a športová zóna, ale hala sa sem nehodí, mal by to byť otvorený priestor. A tiež by sme mali dať možnosť vyjadriť sa občanom," konštatoval poslanec Ľudovít Lučenič.

Poslanec Radoslav Olekšák podporil možnosť výstavby nového štadióna, no malo by sa podľa neho zvážiť aj to, kde ho umiestnia. "Treba sa k tomu seriózne postaviť a dospieť ku kompromisom, pretože nerád by som prišiel o možnosť mať takúto halu v Lamači," uviedol.

Poslanci sa uzniesli na tom, že investor firma Pro V.I.P., s.r.o. vypracuje koncepciu celého územia areálu, vrátane okolia školy. Tiež odporučili, aby sa s investorom ďalej rokovalo o alternatívnych riešeniach umiestnenia štadióna.

Firma Pro V.I.P., s.r.o. chce na školskom dvore v Súkromnej obchodnej akadémii Liberta na Borinskej ulici vybudovať nový zimný štadión s tréningovou ľadovou plochou s rozmermi 26 x 56 metrov, pričom pozemok vhodný na tento projekt by mal mať minimálne rozmery 32 x 65 metrov. Budova by mala mať tri nadzemné podlažia.´Na prvom nadzemnom podlaží by boli tri malé ľadové plochy s priestormi šatní a strojovne, druhé podlažie by malo byť vyhradené ako internátna časť. Tretie nadzemné podlažie by bolo určené pre veľkú tréningovú ľadovú plochu so šatňami.

Príjazd by bol riešený z Borinskej ulice vjazdom kontrolovaným vstupnou rampou ovládanou centrálne z vrátnice objektu. Investor by celú výstavbu financoval zo súkromných zdrojov. Mestskej časti pritom navrhol miesto nájomného za pozemok počas trvania prenájmu nefinančné kompenzácie - využívanie ľadovej plochy v dohodnutom počte hodín týždenne študentmi zdarma a verejnosťou v dohodnutých časoch cez víkendy.

(sita)
Páčil sa vám článok?