Slovanistky budú hrať doma aj v Malackách

20.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Keď sa vlani basketbalistky Slovana vrátili do najvyššej súťaže, cieľom bola záchrana a vybudovanie tímu, ktorý by hral dôstojnú úlohu v slovenskej lige.

Obidva ciele sa splnili, belasé síce obsadili až 9. priečku, no stačilo to na záchranu, a nakoniec aj výkony boli potvrdením, že Bratislavčanky do tejto súťaže patria. „Teraz je naším cieľom 5. - 6. priečka. Radi by sme však uspeli aj v Stredoeurópskej lige,“ prezradila prezidentka klubu Beáta Kozmonová.

Najväčšou zmenou je nová trénerka. Romana Renerta nahradila Tatiana Gallová, ktorá o tíme povedala: „Je to družstvo bez hviezd, preto chceme stavať na kolektívnom výkone.“ Ďalšou zmenou je zvýšený rozpočet. Z nedávneho milióna sa zdvihol na 2,5 milióna, čo však neznamená, že by v klube pribudli profesionálky. „Profesionálnou hráčkou bude len pivotka Kozmonová a popri nej trénerka. Veľkú časť rozpočtu, presne tretinu, totiž musíme dať na prenájom Interhaly na Pasienkoch,“ vysvetlila Beáta Kozmonová.

Popri prípravných dueloch absolvovali Bratislavčanky aj zaujímavý turnaj v Rakúsku, kde nazbierali cenné medzinárodné skúseností. „Vidieť, že dievčatám rastie sebavedomie. Čím viac takýchto stretnutí odohrajú, tým bude ešte vyššie. Aj preto sme sa prihlásili do Stredoeurópskej ligy,“ zdôvodnila účasť v súťaži Beáta Kozmonová. Okrem áčka budú mať slovanistky aj svoje béčko, ktoré bude hrať 1. ligu.

Samotnú Extraligu však neuvidia fanúšikovia Slovana len v Bratislave. Duel s úradujúcim majstrom KOSIT 2013 Košice sa odohrá v Malackách... „Tamojší funkcionári nás poprosili, aby sme im pomohli spropagovať ženský basketbal. Ak by však bol záujem o zápas aj medzi Bratislavčanmi, sme pripravení zabezpečiť im autobusovú prepravu,“ dodala prezidentka Slovana.

(mm)
Páčil sa vám článok?