Po polovici jesene viac pochvaly Petržalke

19.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jedno vyšlo určite - počasie! Najvyššia futbalová súťaž má za sebou polovicu jesene a ak si diváci majú nájsť niečo, čo stojí za pochvalu, je to počasie.

Pri hodnotení samotných výkonom futbalistov je to však už premenlivejšie, v hodnotení oboch bratislavských tímov lepšie pri Petržalke ako pri Slovane.

PETRŽALKA: V školskej stupnici by sa majstrovi spred dvoch rokov ušli takéto známky - Hráči 2, Funkcionári 2, Tréner 2, Fanúšikovia 3. Rozmenené na drobné: Z dvoch prehier môže mrzieť najmä nitrianska. Hráči do tohto zápasu nedali toľko srdca, ako sa žiadalo a výsledkom bola strata troch bodov. Zápas v Žiline sa skončil podobne, ale tam mala Petržalka skôr smolu. Mrzí aj domáca remíza s Košicami, bol to však zápas, ktorý sa divákom páčil.

Funkcionárske posilnenie sa prejavilo aj na práci okolo mužstva, káder nemá výraznejšie slabiny, čo znamená, že sa ho podarilo slušne doplniť. Tréner Vladimír Weiss zvládol aj prechod z ruskej do slovenskej ligy. Stále sa však čaká na fanúšikovské prebudenie. Na Slovan bolo síce plno, ale z troch štvrtín to bolo zásluhou priaznivcov Slovana.

SLOVAN: Belasí by mali na poljesennom vysvedčení tieto známky - Hráči 4, Funkcionári 3, Tréner 3, Fanúšikovia 3. Belasá jeseň prešla veľkými výkyvmi. Veľmi slušný dojem z Intertoto Cupu proti viedenskému Rapidu, dobrý vstup do ligy a víťazstvo nad Dubnicou. Sklamania z tesných prehier, či už so Zlatými Moravcami, Žilinou, Artmediou, Ružomberkom, trojgólový výbuch na východe, ale na záver zaslúžené víťazstvo nad vedúcou Nitrou. V poslednom kole si Slovan priviezol bod z Banskej Bystrice, ale tí, ktorí zápas videli, ho zaradili medzi slabší priemer. Funkcionári odviedli pred sezónou štandard, za to, že posily neboli až takými posilami, nemôžu.

Tréner Boris Kitka sa po prehrách dostal pod silnú kritiku, ale tlak ustal a môže pokračovať v rozrobenej robote. Fanúšikov treba rozdeliť do dvoch skupín. Ultras síce spočiatku vyvádzali, no teraz už viac pomáhajú, ako škodia, nepríjemnejšia je strata druhej skupiny priaznivcov. Tí sa z tribún vytratili a oproti úvodu jesene a zápasu s Rapidom ich chodí asi tretina. Proti Nitre prišlo napríklad toľko ľudí, ako chodí v Prievidzi či v Prešove...

Druhá polovica jesene pokračuje najbližší víkend, Slovan hostí v sobotu Senec, Artmedia v nedeľu Trnavu.

(mm)
Páčil sa vám článok?