Slov-matic postúpil medzi európsku elitu

19.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pekný úspech! Futsalisti Slov-maticu Bratislava sú prvým slovenským mužstvom, ktoré postúpilo do elitnej fázy UEFA Futsal Cupu.

Stalo sa tak po neuveriteľnej dráme a záverečnom zápase 3. skupiny s azerbajdžanským tímom Araz Naxcivan. Práve duel slovenského majstra s domácim zástupcom rozhodol o tom, ktoré mužstvo odprevadí do ďalšej časti suveréna skupiny - Luparense z Talianska.

Dlho to vyzeralo, že viac šťastia budú mať Azerbajdžanci. Viedli 3:1 a so Slov-maticom to vyzeralo zle-nedobre. Zverenci Milana Kollára sa však za stavu 1:3 vzchopili, zázračne otočili celý zápas a víťazstvom 4:3 sa prebojovali ďalej. „Obrovský úspech, aký sme v našej histórii ešte nezažili. Chlapci si za to, čo predviedli, zaslúžia obdiv. Neskutočne bojovali, za všetko, čo tu ukázali, si postup zaslúžili,“ tvrdil nadšený tréner Milan Kollár. Kto zažil posledné sekundy stretnutia, ten na ne určite nezabudne. V elektronizujúcej atmosfére však Bratislavčania nepodľahli tlaku tribún a hoci ich do šatní odprevádzala ochranka, na oslavách to neubralo.

V súvislostí s účinkovaním slovenského majstra v Baku vydala agentúra TASR zaujímavú informáciu. Mobilných operátorov vraj určite poteší faktúra, ktorú predložia Martinovi Grendárovi, prezidentovi Slov-maticu. Ten si totiž v Azerbajdžane musel pripadať ako malá poštová ústredňa, keď počas šiestich dní odišlo z jeho mobilu neuveriteľných 1500 esemesiek. Posielal ich členom futsalového zväzu a ďalším fanúšikom, ktorí zostali na Slovensku, ale chceli mať čo najčerstvejšie infomácie z dejiska turnaja. Súperov v ďalšej fáze prestížnej súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, sa Slov-matic dozvedel až po uzávierke tohto vydania.

(mm)
Páčil sa vám článok?