Petržalčania menia termíny Pohára UEFA

11.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Kvalifikačný dvojzápas s Írskom a Walesom vyplnil dvojtýždňovú prestávku v najvyšších futbalových súťažiach. Zatiaľ čo v Slovane doznievala spokojnosť s víťazstvom nad Nitrou, v Petržalke riešili zmeny s termínmi Pohára UEFA a interisti sa zaoberali doterajšími výsledkami v 1. lige.

Namiesto výletu do Atén horúčkovité prípravy na domáci duel. Takto vyzeral posledný týždeň na pravom brehu Dunaja. Keďže Atény majú v pohárových súťažiach tri mužstvá, UEFA vyriešila problém s ich domácimi stretnutiami aj na úkor Petržalky. Pôvodne sa totiž mal hrať úvodný duel v Grécku a odveta v Bratislave, čo by dávalo predsa len určitú výhodu slovenskému mužstvu.

Po rozhodnutí UEFA je však všetko iné. Začína sa vo štvrtok 20. septembra na Tehelnom poli (o 20.30 h), odveta bude v utorok 2. októbra v Aténach. Ešte predtým sa však Petržalka predstaví v lige. Prvý zápas po prestávke ju čaká v piatok v Senci, kde by zverenci Vladimíra Weissa nemali zaváhať, keďže domáci patria k tomu slabšiemu v súčasnom ročníku Corgoň ligy.

Slovanisti sú už z pohárov vonku, takže sa pokojne mohli sústrediť na pokračovanie najvyššej súťaže. Cez víkend ich však čaká nepríjemný súper, Banská Bystrica. Tá má navyše za sebou päť prehratých stretnutí a zverenci exinteristu Rudolfa Reháka tušia, že prípadná šiesta by mohla znamenať zemetrasenie v kabíne... „Verím, že potvrdíme dobrú formu a že sa nám opäť podarí bodovať,“ vyjadril svoje želanie tréner Boris Kitka.

Rušno bolo po poslednom majstrovskom stretnutí Interu. Žlto-čierni vstúpili do ligy impozantne, dvoma víťazstvami a dobrou hrou naznačili, že účasť v druhej najvyššej súťaži berú len ako krátku epizódu... Prišli však ďalšie kolá, prehry doma i vonku a z ašpiranta na postup je zrazu priemerný tím, ktorý má bližšie k boju o záchranu ako k boju o postup.

„Som sklamaný, takto to nemôže ísť ďalej,“ vyhlásil kormidelník Vladimír Koník po domácej prehre s Michalovcami a pokračoval: „Zlyhali sme všetci, tréneri i hráči. Niektorí futbalisti nielenže nemajú na Corgoň ligu, ale ani na 1. ligu.“ Prvým opatrením funkcionárov bolo preradenie trojice hráčov Hejčík, Brisuda, Komendy, druhým žiadosť, aby sa Inter mohol presťahovať na štadión do Dúbravky, kde by vraj mal domáckejšie prostredie. Splnili sa tak predpovede, že skôr či neskôr žlto-čierni opustia Pasienky, na ktoré si brúsia zuby spoločnosti túžiace po nových plochách na budovanie obchodných centier.

(mm)
Páčil sa vám článok?