V Slávii UK prišlo k veľkým zmenám

7.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Menšie zemetrasenie. Aj tak možno nazvať horúce volejbalové leto, ktoré sa prehnalo Sláviou UK. Jeho výsledkom sú nielen odchody kľúčových hráčok, ale aj zrušenie béčka či fakt, že po šiestich rokoch budú slávistky bez európskeho pohára...

Hneď štyri hráčky odovzdali na konci sezóny veci a rozlúčili sa s halou Mladosť. Zrejme najviac sa bude spomínať na Brazílčanku Soraesovú, ktorá odišla do českého Prostějova a posilní nováčika tamojšej Extraligy TK. Okrem sympatickej Brazílčanky sa zbalili Zburová, ktorá prestúpila až do Francúzska, Čapková mieriaca do Švajčiarska a rovnaký klub ako Soraesová si vybrala aj Gogolová. Na odchode bola aj piata opora, Marčeková, ale tú sa vedenie pokúsilo v Bratislave udržať.

Už sme spomínali, že Slávii UK zostalo iba áčko, keďže licenciu béčka - Slávie VM - predali funkcionári VK UKF Nitra. Práve z kádra minulosezónnych „junioriek“ pribudli v áčku tri hráčky - Forgáchová, Boršovská a Tomšíková. Menší prísun finacií však spôsobil aj to, že slávistky môžu v tejto sezóne zabudnúť na európsky pohár, takže jedinou prioritou sezóny zostane najvyššia ligová súťaž.

(mm)
Páčil sa vám článok?