Cez víked v Čunove preteky Kayak Freestyle

4.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Areáli vodných športov v Čunove budú tento víkend 7. otvorené Majstrovstvá Slovenska v Kayak Freestyle. Pretekať sa bude v disciplínach Hole Riding, FunSlalom a KayakCross. Toto podujatie je vďaka vhodným podmienkam v čunovskom areáli stalo najväčším svojho druhu v Českej a Slovenkej republike.

Ide o tradičné stretnutie starších ale najmä mladších vodákov z celého Slovenska. Už tretí krát bude táto súťaž zaradená do českého CNAWR Rodeo Tour - paťdielneho kvalitne obsadeného seriálu. Každý rok prichádzajú vodáci aj z iných krajín (Maďarsko, Taliansko, Rakúsko...). V susednej Českej republike sa tento šport teší veľkej popularite, preto každoročne tvoria väčšinu súťažiacich práve vodáci z tejto krajiny.

Najlepším slovenským pretekárom v Ródeu je Peter Csonka z Bratislavy, ktorý minulý rok suverénne vyhral svoju kategóriu v kvalitne obsadenej českej Rodeo Tour a na Majstrovstvách sveta v neďaľekom rakúskom Grazi obsadil 4. miesto.

Pre všetkých návštevníkov je samozrejme pripravené aj občerstvenie, možnosť vyskúšať si jazdu na kajaku, prípadne divácka súťaž.

Sobota 4. augusta 2007
07.30 - registracia
09.00 - Fun Slalom
11.00 - Hole Riding, kvalifikáca
19.00 - Hole Riding, semifinále K1M

Nedela 5. augusta 2007
08.30 - Kayak Cross
11.00 - Hole Riding finále
15.30 - Vyhlásenie výsledkov a tombola

Organizátorom sú GERONIMO team a Zväz vodáctva a raftingu SR a Česká národní asociace rodea na divoké vodě.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?