V Lamači budú mať centrum voľného času

18.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva metskej časti Lamač chce do roka vybudovať Centrum voľného času. Ako potvrdila lamačská starostka Oľga Keltošová, samospráva už pripravuje projekt centra, známa je už aj lokalita, kde by malo vzniknúť.

Lamačské centrum voľného času by malo byť v centre Oáza na Malokarpatskom námestí, kde sú do júna ubytovaní učitelia z celej Bratislavy. Na výstavbu lamačského Centra voľného času pôjde z rozpočtu mestskej časti 80 percent, zvyšok pôjde zo súkromných zdrojov. Centrum by mohlo byť otvoré najneskôr na jar budúceho roka, v lepšom prípade ešte pred Vianocami.

V Bratislave je zatiaľ päť centier voľného času. Ich zriaďovateľom je mesto Bratislava a sú v každom bratislavskom okrese. Úlohou centier ako mimoškolského zariadenia je poskytnúť priestory na užitočné a efektívne využívanie voľného času pre deti a mládež. Centrá sú na Štefánikovej ulici 35 (Bratislava 1), na Chlumeckého 12 (Bratislava 2), na Hlinickej  3 (Bratislava 3), Pekníkovej 2 (Bratislava 4) a Gessayovej ulici 6 (Bratislava 5).

(rob)
Páčil sa vám článok?