V korupčnej afére je obvinený aj bývalý poslanec

3.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po poslancovi miestneho zastupiteľstva v Devínskej Novej Vsi Jozefovi Molnárovi obvinila polícia rovnako z korupcie aj jeho bývalého kolegu a spolustraníka Petra Zukala.

Bývalý miestny poslanec a neúspešný kandidát v posledných komunálnych voľbách Peter Zukal je na rozdiel od Jozefa Molnára stíhaný na slobode.

Obaja mali podľa polície prijať úplatok vo výške viac ako dva milióny korún za to, že sprostredkujú predaj pozemkov zahraničnému záujemcovi. Išlo o niekoľko hektárov ornej pôdy, ktorá sa mala neskôr zmeniť na stavebný pozemok.

Úrad boja proti korupcii najskôr obvinil neúspešného kandidáta na starostu Jozefa Molnára, ktorého poslanci miestneho zastupiteľstva Devínskej Novej Vsi niekoľko dní potom zbavili všetkých funkcií v samospráve a strana Smer-SD ho vylúčila zo svojich radov. Polícia onedlho obvinila aj podnikateľa P. Zukala, ktorý síce nie je poslancom, ale ním bol v minulom volebnom období.

Do miestneho parlamentu sa snažil dostať aj v decembrových komunálnych voľbách za koalíciu Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, DSS. Zostal však tesne pred bránami zastupiteľstva, keď získal o tri hlasy menej ako postupujúci kandidát pred ním.

Podľa polície prípad ešte nie je vyriešený a vyšetrovateľ na ňom pracuje.

(rob)

Páčil sa vám článok?