Predseda vlády má záujem o rozvoj Petržalky

16.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Premiér Robert Fico má záujem na tom, aby sa Petržalka rozvíjala rovnomerne s ďalšími bratislavskými mestskými časťami. Uviedol to po stretnutí s petržalským starostom Milanom Ftáčnikom.

Ako ďalej konštatoval, mestská časť potrebuje pomôcť či už v oblasti výstavby nájomných bytov alebo pri zlepšení situácie v samospráve a voľbách do nej. Premiér ale pre jej pomoc potrebuje konkrétne projekty alebo nápady, iniciatíva teda musí prísť zo strany samotnej mestskej časti.

Podľa premiéra bude výzvou tejto vlády aj riešenie situácie dôchodcov, pretože mestské časti sociálne zariadenia pre seniorov potrebujú. Okrem sociálnych zariadení sa spomínali aj chýbajúce športoviská či plaváreň. Premiér verí, že sa na rozvoj aj mestskej časti Petržalka podarí zohnať finančné prostriedky z európskych štrukturálnych fondov.

Témou dnešného rokovania Roberta Fica a petržalského starostu Milana Ftáčnika bol aj nový zákon o Bratislave. Premiér uviedol, že nemá záujem v tejto oblasti vstupovať do diskusie medzi mestom a mestskými časťami. Podľa Fica sa najprv musia obe strany dohodnúť a potom s konkrétnymi konštruktívnymi návrhmi sa obrátiť na vládu, kde sa tým budú zaoberať.

(sita)

Páčil sa vám článok?