Poslanec za trest v službách mestskej polície

14.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nečakaným rozuzlením sa skončil prípad exposlanca slovenského parlamentu a stále ešte poslanca bratislavského mestského zastupiteľstva Petra Búračku.

Toho začiatkom novembra vzali do vyšetrovacej väzby po tom, čo vulgárne napadol policajnú hliadku.  Keďže to nebol prvý pokus temperamentného poslanca o slovnú inzultáciu policajtov, skončil P. Búračka dočasne za mrežami.

Okresný súd pri vymeriavaní trestu prihliadol na opakované útoky poslanca na mužov zákona z predchádzajúcich rokov a usúdil, že tohto nenapraviteľného recidivistu sa nepodarí prevychovať iba odňatím slobody v trvaní niekoľkých mesiacov. Preto mu vymeral nezvyčajný, o to originálnejší trest. Búračka strávi najbližšie dva roky  v uniforme mestského policajta. Toto rozhodnutie bolo nepriamou reakciou na odpoveď jedného z napadnutých policajtov, ktorý pri incidente na nevyberavé vyčíňanie poslanca Búračku reagoval slovami: „Tak si to skús sám, ty chytrák!“

Podľa rozhodnutia okresného súdu bude mať trest aj preventívno-výchovný charakter. P. Búračka si totiž bude musieť každý večer pred Justičným palácom v prítomnosti vyšetrovateľa, prokurátora a sudcu nasadiť v policajnej uniforme imobilizér (tzv. papuču) na vlastné auto a zdržať sa pritom akýchkoľvek nemiestnych poznámok a vulgárnych útokov na svoju osobu.

(silvester 1999)

Páčil sa vám článok?