Rok 2000 víta Staré Mesto novým symbolom

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V dňoch zostávajúcich do konca tohto roku, ale aj v prvých mesiacoch roku 2000 sa obyvatelia nielen bratislavského Starého Mesta budú čoraz častejšie stretávať s týmto logom. Jeho autorom je bratislavské grafické štúdio Ateliér 3.

Spomedzi viacerých návrhov si ho vybrala mestská časť Bratislava - Staré Mesto ako oficiálny symbol osláv príchodu roku 2000 v historickom jadre Starého Mesta. Všade tam, kde sa tento symbol objaví, sa budete môcť dozvedieť niečo viac o silvestrovskom a novoročnom programe, ktorý tím spolupracovníkov okolo starostu Andreja Ďurkovského pripravuje už od februára tohto roku.

Hlavný silvestrovský program sa bude odohrávať na Hlavnom námestí, kde vystúpia známe tváre slovenskej populárnej hudby. Všetci interpreti okrem svojho koncertného programu usilovne nacvičujú spoločné vystúpenie pod hlavičkou „All Stars Band“. To príde na rad krátko po polnoci a námestie zasype interpretáciou známych domácich i svetových hitov posledných tridsiatich rokov.

Prestávky medzi jednotlivými vystúpeniami vyplní premietanie na veľkoplošnej obrazovke. Chýbať by nemal niekoľkominútový dokument z archívnych záberov Bratislavy, pozdravy od známych osobností kultúrneho a spoločenského života, ale aj najúspešnejšie ukážky silvestrovských programov ČST. Scenár okamihov, ktoré budú bezprostredne predchádzať prechodu ľudstva do nového tisícročia, organizátori zatiaľ taja. Povráva sa však, že významnú úlohu prisúdili rytierovi Rolandovi v kombinácii s modernými technológiami laserového svetla.

Už teraz je zrejmé, že nie všetci účastníci staromestského Silvestra sa naň v priebehu večera dostanú. Pre nich mestská časť Staré Mesto v spolupráci s občianskym združením Hlava 98 pripravila ďalšie zóny zábavy. Mladému publiku, ktoré sa orientuje na rockovú hudbu, je určené pódium na križovatke ulíc Ventúrska - Panská - Strakova, kde budú už od 18. hodiny koncertovať súčasné slovenské skupiny. Hviezdami večera by mali byť Polemic a Beat Boys. Michalská ulica bude pre zmenu nasvietená v štýle disco, aby sa počas večera premenila na diskotékovú ulicu s produkciou tanečných hitov posledných dvoch desaťročí. Špeciálny silvestrovský program z autorskej dielne agentúry Monarch bude mať aj verejné umelé klzisko na Hviezdoslavovom námestí pred SND.

(miv)

Páčil sa vám článok?