Družobné mesto Perugia bolo plné čokolády

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Talianske družobné mesto Bratislavy Perugia žilo od 16. do 24. októbra v znamení čokolády. Uskutočnil sa tu šiesty európsky festival Eurochocolat ´99 venovaný „pokrmu bohov“, ako Taliani čokoládu označili v propagačných materiáloch.

Súčasťou európskej prehliadky čokoládových výrobkov bola prezentácia mnohých tovární z Talianska, Nemecka, Francúzska, Anglicka, Belgicka a ďalších krajín. Hlavné slovo mala, samozrejme, výrobňa v Perugii, továreň Perugina. Celých deväť dní voňala Perugia čokoládou. A nielen voňala.

V rámci programov, ktoré sa uskutočnili pod spoločným motívom „Cioccolatomania“,  sa uskutočnili aj také výstrelky ako kúpanie mladých mužov v roztopenej čokoláde. Na jednom z námestí stál najväčší bonbón na svete - 22 metrov dlhý a 8 metrov vysoký, ktorým sa dalo vo vnútri prechádzať ako tunelom.

V rámci festivalu čokolády sa v talianskej Perugii prezentovali aj jej družobné mestá Aix-en-Provence, Bratislava, Drážďany, Tübingen, Grand Rapids a Seattle, hoci posledné dve sú v USA, teda nie v Európe. Zástupcovia jednotlivých miest priblížili prednáškou a premietaním diapozitívov občanom Perugie svoje mestá v historickej sále radnice Palazzo dei priori z konca 13. storočia.

V sobotu 23. októbra sa v sále divadla Teatro del pavone uskutočnila degustácia čokolád nespočetných výrobcov. Svojimi špecialitami sa prezentovala aj firma Jacobs Suchard z bratislavskej výrobne Figaro (pôvodne Stollwerck).

(šh)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie