Staré Mesto strážia monitorovacie kamery

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Staromestskí poslanci na poslednom zasadnutí miestneho zastupiteľstva súhlasili s realizáciou kamerového bezpečnostného monitorovacieho systému.

Na jeho realizáciu uvoľnia v rozpočte mestskej časti na rok 2000 1,5 milióna korún, za čo kúpia 4 kamery. Podobná kamera je už inštalovaná na budove Starej radnice a monitoruje dodržiavanie verejného poriadku na Hlavnom námestí a v okolitých uličkách historického jadra.

Monitorovací kamerový systém je súčasťou celého súboru technických zariadení v rámci projektu Bratislava - bezpečné mesto. Mestská polícia si od realizácie projektu sľubuje zvýšenie bezpečnosti občanov aj bez požiadavky na zvyšovanie počtu príslušníkov polície. Vďaka monitorovacej technike je možné pristihnúť páchateľa priamo pri páchaní trestného činu. V mnohých prípadoch je možné trestnému činu i zabrániť.

Kamery monitorovacieho systému majú byť inštalované aj na frekventovaných križovatkách, čím chcú znížiť počet neobjasnených krádeží áut. Systém bude v budúcnosti doplnený o automatické riadenie cestnej svetelnej signalizácie.

(miv)

Páčil sa vám článok?