Investujú do programu rozvoja

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci miestneho zastupiteľstva Ružinov schválili na poslednom zasadnutí Rozvojový program mestskej časti do roku 2003. Ten okrem iného počíta s úpravou obytného prostredia v jednotlivých štvrtiach mestskej časti a s výstavbou bytov v lokalite Mierová a Bulharská ulica.

Ďalej počíta s vytvorením podmienok na realizáciu mestskej zástavby Ružinovskej ulice, s budovaním a rekonštrukciou ružinovských námestí a verejných priestorov, ako aj s vytváraním zelenej kostry Ružinova.

V rozvojovom programe je zahrnutá aj rekonštrukcia komunikácií, výstavba parkovísk a podzemných garáží, ako aj dobudovanie a rekonštrukcia inžinierskych sietí. Najväčšie investície v roku 2000 by mali smerovať do výstavby obytných domov (115 miliónov korún), kompletnej rekonštrukcie ciest, do dobudovania kanalizácie a infraštruktúry (35 miliónov), skvalitnenia životného prostredia (30 miliónov), vytvorenia priestoru pre spoločenské stretávanie (71 miliónov) a na dobudovanie nových parkovísk a statickú dopravu (12,3 milióna korún).

V nasledujúcich troch rokoch chce mestská časť Staré Mesto v rámci tohto rozvojového programu investovať 240, 165 a 82,5 milióna korún.

(sz)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie