Napísali ste nám 20/1999

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pre tých, ktorí by voľnú chvíľu chceli stráviť príjemnou prechádzkou v Horskom parku spojenú s príjemným občerstvením v horárni, uvádzam cestu.

Najlepšie je, ak nastúpite na linky 216, 217 (napríklad na Hodžovom námestí) a vystúpite na bývalej konečnej 213 - zastávka Drotárska. Pôjdete po Starej vinárskej a odbočíte na ulicu Francúzskych partizánov, ktorá stúpa strmo do kopca, ešte pred križovatkou s Novosvetskou. Nenápadne vyzerajúce, zarastené schody vás dovedú k pamätníku. Miesto skôr pripomína smetisko ako pamätník a na striebornej farbe, ktorou bol natretý, sú čmáranice. Lavičiek je málo, ale sú a prekrásny výhľad na hrad a mesto zarastá zeleňou. A stačilo by tak málo. Rozrastenú zeleň by upravili aj brigádnici (napr. v rámci projektu Zelené mesto), pamätník by sa nanovo natrel, pridali nové lavičky a smetné koše, vysekala by sa zeleň brániaca výhľadu na mesto. A to najdôležitejšie - pred vchodom by sa umiestnila tabuľa s názvom a hlavne s históriou (pravdaže vo viacerých svetových jazykoch). Zlým nápadom tiež nie je označiť celú cestu zo Starej vinárskej okolo pamätníka až do horárne informačno-orientačnými tabuľkami. Túto príjemnú prechádzku odporúčam aj pánu primátorovi - nech sa presvedčí sám ako vyzerajú niekedy najkrajšie a najromantickejšie zákutia jeho mesta. Lebo krásavica na Dunaji nie je len centrum mesta.

Michal Milata, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA


Dovolím si zareagovať na článok Nemá mesto záujem obnoviť pamätník a zároveň ho doplniť - Nemá mesto záujem o pracovité ruky? Zdá sa mi nesprávne v súčasnosti odmietnuť ponúkanú pomoc na zveľaďovanie nášho silne zaťažovaného životného prostredia. Načo potom bola nadácia v Horskom parku založená, keď nie je záujem zo strany mesta o jej prácu. Rád by som bol, keby sa k tejto veci vyjadrili pracovníci z okolia pána primátora.

J. Kiss, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA


Bratislava je skutočne  chudobná na zeleň a veľa z toho, čo bolo, sa zničilo, či ešte stále ničí (Hviezdoslavovo nám.). Rada by som však upozornila na maličkú zelenú plochu, teraz stále viac pripomínajúcu smetisko a skrýšu podivných indivíduí. Roh Čulenovej a Landererovej ulice. Skutočne by to tu stačilo iba vyčistiť, odstrániť zvyšky plota, ktoré slúžia ako prírodné WC a mohol by tu byť miniatúrny parčík, hoci aj bez lavičiek. Nielenže by sa esteticky upravila časť tejto zabudnutej lokality, ale zvýšila by sa bezpečnosť zamestnancov neďalekého Presscentra a aj zaparkovaných vozidiel, ktoré tu už neraz vykradli.

H. Ácsová, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA


Už tridsať rokov sa v našom meste schádzajú na populárnych stretnutiach rodáci z Nemšovej, Horného Srnia, Súče a ďalších obcí trenčianskej oblasti. Aj keď sa cítia predovšetkým Bratislavčanmi, radi si zaspomínajú na svoje rodiská a zabavia sa pri „rodnom” folklóre. Ich jubilejné 20. stretnutie sa uskutoční v prvý novembrový piatok v areáli Ekonomickej univerzity na Dolnozemskej ceste. Tak ako pred 30 rokmi, aj teraz medzi nich zavíta dychová hudba Nemšovanka i hudobný súbor Nemšovská sedmička. Potvrdenie účasti u Ireny Hilčíkovej na telefónnom čísle 4552 4247.

Michal Štefánek, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?