Mesto už pripravuje rozpočet na rok 2000

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská rada Bratislavy sa na svojom zasadnutí 23. septembra venovala príprave rozpočtu mesta na rok 2000.

Návrh zásad tvorby rozpočtu bude musieť okrem iného zabezpečiť maximálnu možnú návratnosť jednotlivých projektov financovaných z emisie komunálnych obligácií, zvýšiť aktivitu mesta so zameraním na možné čerpanie podporných fondov Európskej únie. Predstavitelia bratislavskej samosprávy v spolupráci so stavebnými sporiteľňami počítajú s prípravou projektov zameraných na podporu bytovej výstavby.

Ako sa uvádza v komuniké z rokovania mestskej rady, rast príjmov v rozpočtovom hospodárení mesta od roku 1993 bol dosiahnutý použitím zdrojov z obligácií, čerpaním úverov, použitím prostriedkov z predaja bytov a úrokovými príjmami z finančných depozitov v bankách. Ratingové hodnotenie mesta známkou BBB z augusta 1999 je dôkazom, že nakladanie s finančnými prostriedkami v Bratislave je úspešné.

Mestská rada podporila úpravu Všeobecne záväzného nariadenia hlavného mesta o miestnom poplatku za užívanie verejného priestranstva vyhradeného ako parkovacie miesta taxislužby. Návrh obsahuje zvýšenie poplatku na území mestských častí Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov, Petržalka a Karlova Ves s účinnosťou od 1. januára 2000. Mestská rada podporila aj Návrh VZN o prevode vlastníctva bytov a nebytových priestoro, ktorý spresňuje právne formulácie prevodu bytov medzi mestskými časťami a mestom, ako aj otázky bytov v podkroviach. Pre občanov ako nadobúdateľov bytových priestorov má táto zmena zabezpečiť lepší komfort.

Mestská rada podporila aj návrh podmienok verejnej obchodnej súťaže na predaj pozemkov v lokalite Kameňolom na Žižkovej ulici s cieľom výstavby občianskej vybavenosti. Pozemok je v súčasnosti zdevastovaný. Nachádza sa tam prebujnená zeleň, kríky, tráva, náletové stromy, roztrúsené skládky stavebného materiálu. Podľa územného plánu nosnú funkciu tohto územia nesú zariadenia pre šport a rekreáciu. Doplňujúcu funkciu môže plniť bývanie.

O návrhoch bude rokovať mestské zastupiteľstvo vo štvrtok 7. októbra.

(tom)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie