ZMS podporuje vládnu reformu verejnej správy

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V polovici septembra sa v Bratislave na svojom prvom pracovnom zasadnutí zišli členovia predstavenstva novokonštituovaného Združenia miest Slovenska (ZMS).

Na stretnutí sa zúčastnili primátor Martina Stanislav Bernát, Popradu Štefan Kubík, Prešova Juraj Kopčák, Vysokých Tatier Gabriel Ondrovič, Námestova Etela Sečová a starostovia mestských častí Bratislava - Staré Mesto Andrej Ďurkovský a Bratislava-Ružinov Pavol Kubovič. Na stretnutí sa zúčastnil aj predseda dozornej rady ZMS Bystrík Hollý, inak starosta mestskej časti Bratislava - Karlova Ves.

Predmetom prvého stretnutia predstavenstva bolo definovanie spôsobu práce výkonnej kancelárie ZMS a združenia samotného, ako aj registrácia stanov, ktoré zakladajúci členovia prijali minulý týždeň na ustanovujúcej členskej schôdzi v Martine. Za aktuálne úlohy nového združenia členovia predstavenstva považujú podporu vlády SR pri reforme verejnej správy a prechode kompetencií na samosprávy, riešenie problematiky verejnej dopravy v mestách, bytové hospodárstvo, zabezpečenie dodávok tepla a teplej úžitkovej vody, a rómsku problematiku.

Predseda ZMS Stanislav Bernát rokoval aj s vedúcim Úradu vlády SR o spolupráci nového združenia so splnomocnencom vlády pre reformu verejnej správy. Už v najbližšom čase chcú členské mestá združenia využiť svoj odborný potenciál pri vypracovaní konkrétnych legislatívnych návrhov pre zabezpečenie financovania mestskej hromadnej dopravy a zmenu energetického systému v jeho prepojení na mestá.

Združenie miest Slovenska založili 2. septembra v Martine. Zakladajúcimi členmi sa stalo 18 slovenských miest, resp. mestských častí Bratislavy.  

(miv)

Páčil sa vám článok?