Petržalka byty za 50 tisíc nepredáva

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Petržalský miestny úrad upozorňuje, že v poslednom čase sa množia informácie o údajných možnostiach, ako získať byt, ktoré sa však nezakladajú na pravde. Preto, ak sa stretnete s ponukou kúpiť obecný byt za podmienky zloženia 50 000 korún a následných mesačných splátok, prípadne s inými ponukami, spojenými s rôznymi finančnými čiastkami, vedzte, že sa stretávate s podvodom.

Obecný byt je možné získať jedine uzatvorením nájomnej zmluvy s mestskou časťou, a to na základe podania žiadosti o byt. V zozname uchádzačov sa v Petržalke v súčasnosti nachádza asi 3500 žiadostí a ich vybavovanie je veľmi problematické z pohľadu uvoľňovania bytov a ich počtu. Obecné byty sa, samozrejme, predávajú do osobného vlastníctva, ale len terajším nájomcom na základe zmluvy. Iná forma získania obecného bytu neexistuje.

Pravdivé nie sú ani informácie o možnosti kúpy bytu v objekte, ktorý patrí spoločnosti TESCO - hotel na Budatínskej ulici. Poslanci miestneho zastupiteľstva predbežne súhlasili s  kúpou tohto domu, v ktorom by po rekonštrukcii mali byť byty. Mestská časť ich chce použiť ako nájomné byty pre mladé rodiny. Táto kúpa nebola dosiaľ zrealizovaná, nie sú spresnené ani náklady na rekonštrukciu budovy, a teda nie je ani rozhodnuté, ako a komu budú takto vzniknuté byty slúžiť. Prípadné špekulácie s predajom týchto bytov sa dejú bez vedomia mestskej časti.

(brn)

Páčil sa vám článok?