Napísali ste nám 17/1999

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský dopravný podnik neustále zavádza novoty, ktoré dezorientujú cestujúcich a neraz im strpčujú cestovanie. Väčšinou je to prečíslovanie spojov, prípadne ich rušenie. Najnovšie sa chystá od 1. 1. 2000 zaviesť nový tarifný systém.

Uvážili si jeho tvorcovia, čo to prinesie pre cestujúceho? Namiesto jedného druhu cestovných lístkov si budú musieť kupovať a nosiť so sebou až tri druhy. To budeme mať zase primát v Európe, pretože v prevažnej väčšine miest západných štátov sa používa jeden druh, ktorý je prestupný a platný 60 minút.

DPB by mal popri nových lístkoch vydať aj brožúrku, v ktorej by bol uvedený čas prepravy medzi zastávkami. Lebo hlavne mimobratislavskí návštevníci sa budú ťažko orientovať, kde aký lístok použiť. Lístky budú prestupné, čo nakoniec nie je nič nové.

Zaujímalo by ma, ako sa zachová revízor, ak chytí cestujúceho, ktorý po prestupe na iný spoj, vinou DPB (vynechanie spoja, čo býva dosť časté) prekročil čas platnosti cestovného lístka. To bude cestujúci trpieť za chyby iného, alebo DPB zabezpečí, že dopravné prostriedky budú premávať podľa grafikonu?

Dosiaľ sme vždy počúvali, že DPB nemá financie na zlepšenie kultúry cestovania a zrazu má na nákup elektronických strojčekov na označovanie lístkov. Nebolo by bývalo lepšie používať staré a ušetrené financie použiť na skvalitnenie prepravy?

Pavel Mernický, Petržalka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?