Mestská časť chce lesopark do vlastníctva

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

K najobľúbenejším miestam relaxácie Vrakunčanov patrí oddychový areál Lesopark Vrakuňa, ktorý je prepojený lávkou cez Malý Dunaj priamo do obytného súboru. Ten je sčasti majetkom mesta, ktorú má v správe mestská časť, a sčasti vo vlastníctve Fondu národného majetku.

Ako nám povedala starostka Ľudmila Lacková, práve to je v súčasnosti jablkom sváru. Časť lesoparku, ktorú má mestská časť v správe, je udržiavaná, sú tam lavičky, ohniská, pieskoviská. Druhú časť, ktorá zatiaľ nie je dobudovaná, chce Fond národného majetku predať. Bránime sa tomu, pretože lesopark je oddychovým zázemím pre 40 tisíc obyvateľov Vrakune a Podunajských Biskupíc. Areál slúži ľuďom na prechádzky, pikniky, ale aj športovanie či posedenie pri ohni.

Mestská časť je zaskočená postupom FNM, ktorý ignoruje skutočnosť, že sa o areál stará obec, ktorá by ho rada získala do svojho vlastníctva. Ľ. Lacková nám prezradila, že v ich úmysle je dobudovať aj druhú časť areálu a poskytnúť ju Vrakunčanom, ale aj ostatným Bratislavčanom na využívanie a oddych. Pred časom iniciovali petičnú akciu, ktorú adresovali poslancom slovenského parlamentu. Starostka očakáva, že obyvateľom Vrakune vyjdú v ústrety, aby areál lesoparku v plnom rozsahu prešiel do vlastníctva mestskej časti a zostal tak miestom relaxácie.

(mil)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie