Vajnorská samospráva sa nechce zadĺžiť

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva mestskej časti Vajnory sa nechce zadĺžiť, preto plánovanú výstavbu inžinierskych sietí v miestnej lokalite Šinkovské budú musieť zaplatiť budúci investori.

Dohodli sa sa na tom v piatok poslanci vajnorského miestneho zastupiteľstva s tým, že novú prednostku miestneho úradu Editu Košíkovú poverili, aby požiadala investorov o zaplatenie koncesionárskych poplatkov, ktoré by umožnili začať stavebné práce v stanovenom jarnom termíne.

Ako vysvetlil starosta Vajnor Ján Mrva, už v marci by sa mali začať vo lokalite Šinkovské stavebné práce na inžinierskych sieťach a prístupových komunikáciách v objeme približne 30 miliónov Sk. Miestny úrad vo Vajnoroch tieto prostriedky nemá a nemieni si kvôli približne piatim percentám územia obce vziať úver. Starosta nechce brániť investorom, ale na druhej strane má obavy, aby Vajnory nedopadli ako mestská časť Devín, kde platobná neschopnosť splácania úverov priviedla miestny úrad až pod nútenú správu.

V piatok vajnorskí poslanci rozhodli aj o zložení komisií miestneho zastupiteľstva. Taktiež zobrali na vedomie informáciu o minuloročnej činnosti jediného okrskára mestskej polície, ktorí pracuje vo Vajnoroch. Ten vlani uložil pokuty vo výške 37 900 Sk. Najviac, 192 priestupkov riešil v oblastiach bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ako aj v dodržiavaní čistoty a poriadku v obci.

Vidiecky charakter Vajnor v súčasnosti trpí zhustenou tranzitnou dopravou v smere Pezinok a mnohí vodiči si často zamieňajú okrajové časti obce za smetisko. Likvidácia čiernych skládok obec každoročne stojí tisíce korún a asistenciu početných brigádnikov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?