Ružinov sa postupne skrášľuje

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovská samospráva pokračuje v postupnom skrášľovaní mestskej časti. Po obnove Štrkoveckého areálu a bloku na Svidníckej ulici prišiel rad na parčík medzi Kvetnou, Viktorínovou ulicou a Daxnerovým námestím. Kedysi neprehľadný priestor s prestarlými stromami sa mení na útulné miesto v tejto časti Ružinova.

V prvej etape rekonštrukcie boli vybudované dlažbou spevnené plochy, nové vytvarované chodníky a osadené lavičky. Okolo odpočívadla boli osadené vysoké palisády, ktoré majú zabrániť poškodeniu výsadby. V druhej etape boli zrealizované sadové úpravy. Pribudli kríky, ihličnaté a listnaté stromy, nová tráva.

Náročnejšiu obnovu si vyžiadal vnútroblok na Ďatelinovej ulici. Tu sa nachádza detské ihrisko, ktoré prestalo plniť svoju pôvodnú funkciu. V centre bloku sa nachádza trojuholníkové odpočívadlo s neestetickým betónovým monumentom, ktorý počas rekonštrukcie odstránili. Staré chodníky i trojuholníkový priestor pokryli zámkovou dlažbou. Pri odpočívadle umiestnili 13 lavíc, šesť ďalších na chodníkoch.

Priestor skrášľujú aj vysadené kríky a stromy, v strede odpočívadla tri čierne borovice a letničky. Estetickým prvkom je drevená pergola nad lavicami, na ktorú sa vytiahnu zasadené popínavé rastliny. Pre skrášlenie prostredia bolo použitých 24 ihličnatých, 20 listnatých stromov, 355 ihličnatých a 1950 listnatých kríkov.

(saz)

Páčil sa vám článok?