Do ZMS vstúpia aj 3 bratislavské mestské časti

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po bratislavských mestských častiach Ružinov a Karlova Ves je Staré Mesto ďalšou mestskou časťou, ktorej poslanci sa rozhodli pre vstup do novo sa formujúceho Združenia miest Slovenska (ZMS).

Staromestskí poslanci hlasovali za vstup jednomyseľne na júnovom - poslednom predprázdninovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. K jednoznačnému stanovisku miestneho zastupiteľstva prispela určite doterajšia aktivita štatutárnych reprezentantov mestskej časti na príprave nového združenia, ako aj skutočnosť, že Staré Mesto sa má stať jeho sídlom. Účasť mestskej časti Staré Mesto v ZMS určite zvýši prestíž nového združenia, jeho akcieschopnosť a profesionalitu.

Podľa predstaviteľov miest bude nové združenie oveľa výraznejšie využívať vlastný odborný potenciál pracovníkov mestských samospráv. Ten je v mestách natoľko silný, že výkonná kancelária nového združenia bude mať len symbolický administratívno-organizačný charakter. Rovnako sa chce oprieť o úzku spoluprácu s profesijnými združeniami prednostov, kontrolórov, ekonómov a mestských policajtov, s ktorými ZMOS doteraz spolupracuje minimálne.

Do začiatku ustanovujúceho zasadnutia ZMS osloví prípravný výbor s ponukou na vstup do združenia primátorov všetkých 137 miest Slovenska a starostov 17 bratislavských a 22 košických mestských častí. Doteraz oslovili okolo 50 miest a mestských častí, v ktorých sa mestské, resp. miestne zastupiteľstvá mali vyjadriť k vstupu do ZMS do začiatku letných parlamentných prázdnin.

(miv)

Páčil sa vám článok?