Nové detské ihrisko na Jakubovom námestí

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pri príležitosti Dňa detí dostali deti v Starom Meste nové detské ihrisko na Jakubovom námestí. Je určené pre deti do 10 rokov, ale zrejme najväčšiu radosť z neho budú mať škôlkari zo štyroch predškolských zariadení, ktoré sú v okolí.

Ihrisko, ktoré tvorí sústava drevených preliezačiek a pieskovisko, bude mať stály dozor - denne v čase od 7.00 do 19.00 h. Vzhľadom na možnosť poškodenia vandalmi či niektorými „návštevníkmi“ Jakubovho námestia, sa mestská časť rozhodla, že detské ihrisko dá ohradiť, aby bolo zabezpečené a chránené aj v noci.

Nové detské ihrisko na Jakubovom námestí je darom mestskej časti Staré Mesto, prvým dokončeným detským ihriskom v tomto volebnom období. Vybudoval ho v celkovom náklade 800 000 korún VEPOS Staré Mesto v spolupráci s firmou Variant. Ďalšie detské ihrisko by v centrálnej mestskej časti malo byť postavené na severnej strane verejnej časti Grassalkovichovej záhrady, projekt ktorého už dala mestská časť vypracovať.

Staré Mesto patrí medzi mestské časti s najvyšším počtom verejných detských ihrísk, o ktoré sa starajú pracovníci staromestskej organizácie VEPOS.

(stn)

Nové detské ihrisko na Jakubovom námestí deťom odovzdal starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský so slovami, aby sa tu cítili dobre a rady sa sem vracali.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?