Mesto prenajalo domy na Michalskej 22 a 26

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestské zastupiteľstvo na svojom májovom zasadnutí rozhodlo o prenájme domov na Michalskej ulici 22 a 26 spoločnosti Druhá staromestská, s.r.o.

Tá ich bude mať prenajaté na 45 rokov s výškou nájomného 3366 EUR mesačne do začiatku rekonštrukcie. Počas rekonštrukcie bude nájomné len 1,3 EUR/m2/rok a po kolaudácii sa zvýši na 66,00 EUR/m2/rok.

Zámerom Druhej staromestskej, s.r.o., je vybudovať na Michalskej 26 kaviareň a v suteréne Michalskej 22 vináreň. Ostatné priestory budú slúžiť na krátkodobé ubytovanie typu Youth Hostels.

Nájomca podľa zmluvy vykoná rekonštrukciu objektov, pričom zachová expozíciu Farmaceutického múzea a letnej čitárne Červený rak a zabezpečí náhradné byty súčasným nájomníkom. Rekonštrukčné práce začne najneskôr do 18 mesiacov od prevzatia objektov a ukončí ich do 24 mesiacov od právoplatnosti stavebného povolenia.

Ďalej sa zaväzuje podpísať nájomnú zmluvu najneskôr do 30 dní od schválenia nájmu v mestskom zastupiteľstve. Nájomca je tiež povinný preukázať schopnosť financovať rekonštrukciu oboch objektov. Hlavné mesto sa naopak zaväzuje odovzdať objekty do 4 mesiacov od podpísania nájomnej zmluvy.

(brn)

Páčil sa vám článok?