Vyjadrime sa k financovaniu mesta a jeho častí

20.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

S príchodom jari prichádza nový život najmä v prírode. Paradoxne aj bratislavská samospráva podobne ako aj ostatné mestá a obce na Slovensku začnú od apríla svoj nový život.

Ten sa odvíja od mestských a obecných rozpočtov, ktoré v závere marca a začiatkom apríla majú schváliť mestské a miestne zastupiteľstvá.

Návrhy bratislavského rozpočtu a rozpočtov jednotlivých mestských častí sú už hotové. Verejnosť sa s nimi môže oboznámiť na príslušnom úrade - v prípade mesta na magistráte, v prípade mestských častí na ich miestnych úradoch. Občania tak majú možnosť nielen zoznámiť sa s plánom hospodárenia mesta či ich mestskej časti, ale majú tiež možnosť vyjadriť sa k návrhom svoje pripomienky.

Záujem občanov o komunálnu politiku by sa totiž nemal obmedziť len na voľby primátora, starostu a poslancov obecných zastupiteľstiev. Mal by byť tiež záujmom o hospodárenie mesta a mestskej časti, záujmom o občiansku kontrolu volených zástupcov ľudu.

Nezabudnite preto, že aj v komunálnej politike platí: Každé mesto či mestská časť má takého primátora, starostu či poslancov, akých si zaslúži.

(red)

Páčil sa vám článok?