Prípad Ďuračka je hanbou pre Bratislavu

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V posledných dňoch sa v centre pozornosti bratislavskej verejnosti ocitol prípad poslanca Národnej rady a Mestského zastupiteľstva Bratislavy Petra Ďuračku. Nás zaujímalo, čo si o jeho správaní myslia Bratislavčania.

Henrich S., študent: Či už ide o poslanca parlamentu alebo o mestského poslanca, mal by sa podľa mňa správať tak, aby nedochádzalo k podobným škandálom. Do politiky by mali ísť ľudia nielen finančne zabezpečení, ale aj morálni a bezúhonní. Ako sa však ukazuje, tento poslanec mal problémy so zákonom už predtým, ako sa stal poslancom parlamentu.

Magda M., lekárka: Nie je to určite dobrá vizitka pre parlament a stranu, ktorá ho kandidovala. Myslím si, že voliči budú v budúcich voľbách opatrnejší, ktorú stranu či kandidáta si vyberú. Je to hanba aj pre Bratislavu. Takto nová vládna koalícia nemôže tvrdiť, že jej politici sú iní ako tí predtým.

Róbert V., nezamestnaný: Mne je to jedno. Ja sa o politiku nezaujímam. Aj tak sú to len samí zbojníci.

Michal R., pedagóg: Ak sa takto správa poslanec parlamentu, nemôžeme sa čudovať, že zákony porušuje pomaly každý druhý človek. Myslím si, že by mal existovať aj nejaký spôsob, ako by voliči mohli odvolať poslanca, ktorého si zvolili.

Irena M., žena v domácnosti: Je to veľká hanba pre Bratislavu. Tí ľudia, ktorí kritizovali predchádzajúcu vládu za rozkrádanie štátneho majetku, sa na mestskej úrovni správali zrejme podobne. Takýchto poslancov by malo byť čo najmenej.

Milan V., dôchodca: Mňa to neprekvapuje. O bratislavskom magistráte sa už dlhšie hovorí všeličo. Ako sa teraz ukazuje, niečo na tom zrejme bude.

(lav)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?