Kniha o meste, jeho problémoch a samospráve

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavských kníhkupectvách sa nedávno objavila ojedinelá publikácia - občiansky almanach „Ako v Bratislave“. Vydal ju Inštitút pre verejné otázky a jej autormi sú bývalý bratislavský primátor Peter Kresánek a jeho spolupracovníci Milan Vajda a Andrea Štefáková.

Ide na slovenské pomery o ojedinelú publikáciu, ktorá čitateľovi a občanovi ponúka všetky informácie o Bratislave, jej samospráve a systéme fungovania mesta.

„Táto knižka má obyvateľom Bratislavy poskytnúť všetky dostupné informácie o meste, v ktorom žijú. Sú tam podstatné informácie o kompetenciách bratislavskej samosprávy, o spôsobe kontroly volených predstaviteľov mesta a o možnostiach ovplyvňovať rozhodnutia magistrátu a mestského zastupiteľstva,“ uviedol o tejto publikácii výkonný riaditeľ Inštitútu pre verejné otázky Richard Rybníček.

Občiansky almanach „Ako v Bratislave“ má byť zavŕšením osemročného pôsobenia Petra Kresánka na poste primátora Bratislavy. Je nielen faktografickou rekapituláciou uplynulých ôsmich rokov, ale predstavuje aj súčasný stav hlavného mesta.

„Aj naďalej bude sledovať život Bratislavy, problémy jej obyvateľov, jej cezhraničnú spoluprácu s Viedňou a Budapešťou či zapájanie sa do projektov presahujúcich hranice a význam mesta,“ dodáva R. Rybníček.

Inštitút pre verejné otázky sa komunálnej tematike chce venovať aj v budúcnosti, či už pôjde o publikáciu o referende v Štúrove alebo o plánovanú edíciu Obec a občan.

(brn)

Páčil sa vám článok?