Malý trh sa zatiaľ presťahuje na Páričkovu

13.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Viacerých obyvateľov Dunajskej ulice a blízkeho okolia nemilo prekvapila správa o pripravovanom zrušení Malého trhu pri Ondrejskom cintoríne. Dôvodom vraj má byť výstavba podzemných garáží v týchto priestoroch.

Pre mnoho, zväčša starších ľudí trh poskytuje výhodnú možnosť nákupu čerstvého ovocia a zeleniny. Ako nám povedal starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, informácia o zrušení obľúbeného Malého trhu v lokalite ohraničenej ulicami Dunajská, Páričkova v tesnom susedstve Ondrejského cintorína je pravdivá iba čiastočne.

Bratislavské mestské zastupiteľstvo schválilo predaj malého pozemku o výmere 13 m2 spoločnosti Malý trh s.r.o., Bratislava. Poslanci predaj schválili aj preto, že tejto spoločnosti už predtým patril susedný, podstatne väčší pozemok. Na oboch scelených pozemkoch chce spoločnosť v blízkej budúcnosti vybudovať polyfunkčný objekt s predajnými, administratívnymi a bytovými priestormi, ktorý je v súlade s územným plánom v tejto lokalite.

K predaju pozemku sa kladne vyjadrila aj mestská časť Staré Mesto, jej súhlas však podmieňuje splnenie viacerých podmienok. Jednou z nich je napríklad to, že počas realizácie výstavby bude trhovisko dočasne premiestnené na Páričkovu ulicu v jej vyústení na Karadžičovu ulicu a investor zabezpečí jeho spojenie s centrom mesta chodníkom pre peších. Bezprostredne po ukončení výstavby objektu sa trhovisko vráti na pôvodné miesto.

(brn)

Páčil sa vám článok?