V Rači sa funkcií ujala nová miestna samospráva

2.1.2007
Páčil sa vám článok?

Na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva dnes zložili sľub nový starosta Rače Ján Zvonár (Smer-SD) ako aj všetkých 33 poslancov. Následne poslanci zvolili za zástupcu starostu Rafaela Rafaja (SNS).

Novozvolený starosta vyhlásil, že dôveru od občanov on ani nikto z poslancov nesklame a zdôraznil, že moc, ktorú získal vo voľbách, nebude chcieť zneužiť, ale využije ju na rozvoj Rače. Taktiež vyhlásil, že počas nasledujúceho volebného obdobia nebude s miestnym úradom spojená korupcia a bude sa zasadzovať o to, aby bol úrad pre ľudí, nie ľudia pre úrad.

Medzi programové priority starostu bude patriť vybudovanie spoločensko-kultúrno-nákupného centra v mestskej časti, zachovanie histórie Rače a obnova tradícií ako aj rekonštrukcia Nemeckého kultúrneho domu. Na záver príhovoru poprial starosta všetkým poslancom, aby spolu našli potrebnú múdrosť na splnenie úloh, ktoré ich čakajú.

Poslanci hlasovaním rozhodli aj o odvolaní doterajšieho prednostu miestneho úradu Jána Krivčíka a na tento post zvolili Dagmar Kramplovú. Členmi 11-člennej rady miestneho zastupiteľstva sú Eva Červenková, Rudolf Ivičič, Martin Jóna, Ľubomír Krampl, Ladislav Nedeljak, Rafael Rafaj, Jana Radošinská, Cyril Sekerka, Katarína Zvonárová, Alojz Zvozil, Roman Žitný.

Poslanci taktiež rozhodli o zriadení funkcie tajomníka Rady miestneho zastupiteľstva, ktorým sa stal Martin Jóna (SZ). Miestne zastupiteľstvo rozhodlo aj o zriadení šiestich komisií a zvolili predsedov i členov jednotlivých komisií. Poslanci schválili plat račianskeho starostu 87 tisíc korún.

Páčil sa vám článok?