Mesto uznalo - maľované križovatky celkom nevyšli, projekt treba vylepšiť

3.12.2023
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Prekvapenie aj kritiku mnohých Bratislavčanov vyvolali farebné priestory ohradené plastovými stĺpikmi na rušnej Mudroňovej i Vazovovej ulici v Starom Meste. Mesto ich vytvorilo pre väčšiu bezpečnosť školákov, ktorí sa tam môžu aj hrať, teraz otvorene priznáva, že projekt musí dopracovať.

Asfaltové maľby spolu s osadením mobiliára v priestore  križovatky mali spraviť cestu do školy zábavnejšou, a zároveň bezpečnejšou pre tých žiakov, ktorí chodia do školy pešo alebo MHD. Na dopravné zmeny konkrétne na Mudroňovej ulici sa však sťažovali viacerí rodičia, ktorí vozia deti na vyučovanie autom – cik-cak čiary priamo oproti ZŠ Mudronka umožňujú zastaviť len dvom vozidlám. Iní nechápali, prečo sa majú deti hrať na rušnej hlavnej ceste, keď má škola verejne prístupné veľké športovisko, a hneď za plotom aj ihrisko.

Magistrát ubezpečuje, že všetky zmeny konzultoval s ľuďmi z okolia, učiteľmi, rodičmi i samotnými žiakmi, teraz však uznáva, že zámer celkom nevyšiel. „Dočasné riešenie na zlepšenie bezpečnosti detí pred školou sme komunikovali s rodičmi od začiatku, aktuálne riešime jeho úpravy na základe spätnej väzby od školy, rodičov aj obyvateľov v okolí a pracujeme na možných variantoch," informoval banoviny.sk hovorca mesta Peter Bubla.

Zdroj: ac

​Maľovanú plochu na Mudroňovej ľudia väčšinou obchádzajú, málokoho napadne posedieť si tu na kamennej lavičke.

Podľa jeho slov majú plánované zmeny zlepšiť okrem bezpečnosti aj dopravnú obsluhu v území, teda možnosť zastaviť pri škole a vyložiť dieťa z auta, alebo naň počkať po skončení vyučovania.

Rovnako má mesto v pláne výraznejšie dopracovať riešenie na Vazovovej ulici, v ktorom takisto zohľadní doterajšie skúsenosti. Tu totiž upravilo križovatku pred Poliklinikou Mýtna. Tým došlo aj k zrušeniu niekoľkých legálnych parkovacích miest, ktoré sa nachádzali práve v blízkosti polikliniky. Že by však niekto vyzdobenú križovatku využíval na hranie, sme si zatiaľ nevšimli.

Zdroj: ms

Vymaľovaná križovatka sa nachádza pred Poliklinikou Mýtna.

Zdroj: Google Maps

​Križovatka Vazovova - Mýtna  pred úpravou. V rámci PAAS ste tu mohli legálne zaparkovať, využívali to často ľudia, ktorí niekoho priviezli do polikliniky.

Zdroj: ms

To isté miesto (vľavo budova polikliniky) dnes.

(ac, ms)

Páčil sa vám článok?