Vo Vajnoroch začala fungovať nová samospráva

29.12.2006
Páčil sa vám článok?

Žezla starostu sa v piatok 29. decembra vo Vajnoroch ujal Ján Mrva (SDKÚ-DS) potom, ako na ustanovujúcom zasadnutí zastupiteľstva zložil starostovský sľub.

Zástupkyňou starostu sa stala poslankyňa Soňa Molnárová (SDKÚ-DS, KDH). Zvolili ju poslanci nového 11-členného zastupiteľstva.

Starosta Ján Mrva poslancom pripomenul hlavného body svojho predvolebného programu, ako napríklad rozvoj dopravy, dokončenie kanalizácie, zvýšenie bezpečnosti, obnovu centrálneho námestia a získavanie peňazí na projekty zo zdrojov Európskej únie. Vyjadril sa aj k plánovanej výstavbe vedecko-technologického parku Cepit. "Centrum Vajnor by si malo zachovať vidiecky charakter, v intraviláne mestskej časti však nebudeme investorom brániť uskutočňovať ich plány," uviedol Mrva.

Odchádzajúca starostka Anna Zemanová v príhovore poďakovala poslancom i občanom za štvorročnú spoluprácu. „Snažila som sa pomáhať všetkým Vajnorčanom bez ohľadu na politickú príslušnosť “ uviedla Zemanová.

Vo vajnorskom zastupiteľstve je šesť poslancov za koalíciu (SDKÚ-DS, KDH), dvaja poslanci za koalíciu (DÚS, DSS, OKS, SZS), jeden poslanec za koalíciu (Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, SZ) a dvaja nezávislí poslanci.

Páčil sa vám článok?