Petržalčania majú takmer po roku riadneho starostu

20.12.2006
Páčil sa vám článok?

Na ustanovujúcom zasadnutí sa v utorok zišlo petržalské miestne zastupiteľstvo. Sľub zložil nový starosta Petržalky Milan Ftáčnik (Smer-SD) aj všetkých 40 poslancov, ktorí si zároveň prevzali osvedčenie o zvolení.

Nový starosta v slávnostnom príhovore označil Petržalčanov za najväčšie bohatstvo, preto sa chce opierať o nápady, skúseností a aktivitu jednotlivcov, združení alebo hnutí. Zároveň ich prizval k spolupráci a dialógu pri hľadaní najlepšej cesty pre mestskú časť. V príhovore zdôraznil, že na prvom mieste by mal byť vždy verejný záujem. Podľa Ftáčnika by výsledkom spolupráce starostu a poslancov mal byť aj materiál Program verejných priorít, ktorým by sa poslanci mali zaoberať na jednom z najbližších zasadnutí.

Petržalka nemala riadneho starostu od januára 2006, keď sa predchádzajúci starosta Vladimír Bajan stal predsedom Bratislavského samosprávneho kraja. Májové doplňujúce voľby starostu vyhlásil ústavný súd za neplatné, riadneho starostu si tak Petržalčania zvolili až v decembrových obecných voľbách.

Na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva ďalej poslanci zvolili zástupcov starostu - prvým sa stal poslanec Juraj Kováč (SDKÚ-DS) a druhým poslankyňa Viera Kimerlingová (KDH). Členmi miestnej rady sa stali Juraj Kováč, Viera Kimerlingová, Oľga Adamčiaková, Tomáš Mikuš, Iveta Plšeková, Michal Radosa, Stanislav Fiala, Mária Lucká, Michal Novota, Ľudmila Farkašovská, Ľudovít Hanák.

Poslanci taktiež schválili plat petržalskému starosti vo výške 89 440 korún. Taktiež sa zaoberali schvaľovaním odmeny bývalej zastupujúcej starostky Viery Kimerlingovej, ktorá za štvrtý štvrťrok roku 2006 získa odmenu 144-tisíc korún. Mestská časť Petržalky vstupuje od januára do rozpočtového provizória, s rozpočtom na najbližšie tri roky by sa mali poslanci zaoberať na jednom z najbližších zasadnutí.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie