Chcete aj po zdražení MHD cestovať za staré ceny? Máte ešte jednu možnosť

27.6.2023
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Od soboty 1. júla sa zvyšuje cestovné v bratislavskej MHD, za takmer všetky druhy lístkov zaplatíme v priemere o pätinu viac. Ak ste si v predstihu kúpili jednorazové cestovné lístky do zásoby, ešte niekoľko týždňov môžete cestovať lacnejšie.

Nové ceny sa vzťahujú na všetkých dopravcov zapojených do IDS BK, ktorými sú Železničná spoločnosť Slovensko, Arriva a Dopravný podnik Bratislava. Výnimkou sú predplatné cestovné lístky pre deti a mládež od 6 do 18 rokov, pri nich zostáva cena rovnaká. S lacnejšími jednorazovými cestovnými lístkami, ktoré ste si kúpili v predstihu, však môžete cestovať aj po 1. júli, a to až tri mesiace.

„Jednorazové cestovné lístky kúpené pred 1. júlom ostávajú v platnosti do 30. septembra tohto roku. Po tomto termíne už budú platiť iba cestovné lístky vydané v zmysle novej tarify,“ uviedol hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec. Ak ich neminiete do konca septembra, stratia hodnotu, pretože sa nedajú vrátiť ani vymeniť.

Čo sa týka električenky, v prípade, že ste si ju kúpili do 30. júna (vrátane), netreba nič doplácať. Pre takéto predplatné cestovné lístky platia ceny a tarifné podmienky platné do 30. júna. Znamená to, že nebude potrebné dorovnávať zaplatenú sumu,“ potvrdil Chlebovec.

Nové ceny jednorazových lístkov od 1. júla 2023:

Zdroj: Magistrát

Hovorca dopravného podniku sa vyjadril aj k otázke, či je možné kúpiť si električenku za starú cenu s 30-dňovým predstihom ešte do 30. júna. „Do 30. júna vrátane platí súčasná tarifa. Predplatný lístok je možné  kúpiť si s platnosťou 30 dní vopred. To znamená, že ak si cestujúci kúpi dňa 30. júna napríklad nezľavnený 30-dňový lístok pre zóny 100+101 s platnosťou od 30. júla, zaplatí podľa aktuálne platného cenníka,“ uviedol.

(ac)

Páčil sa vám článok?