Bratislava tvrdí, že na zvýšenie bezpečnosti v meste zrealizovala rad opatrení

1.12.2022
0

Zdroj: Mestská polícia Bratislava

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava deklaruje, že na zvýšenie bezpečnosti v uliciach hlavného mesta zrealizovalo za uplynulé štyri roky rad opatrení. Magistrát tak reagoval na násilný incident na Obchodnej ulici, ku ktorému došlo uplynulý víkend.

"Mestská polícia Bratislavy je dnes oveľa aktívnejšia, než to bolo v minulosti. Aktívne spolupracuje s príslušníkmi štátnej polície pri zabezpečovaní poriadku v uliciach Bratislavy. Na bezpečnosť dohliadajú nielen hliadky priamo v teréne, ale aj zamestnanci operačného strediska, ktorí kolegov v teréne priebežne informujú," uviedla hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková.

Medzi opatrenia na zvýšenie bezpečnosti radí samospráva aj otvorenie novej policajnej stanice s kamerovým dohľadom priamo na Obchodnej ulici či vytvorenie novej zásahovej jednotky mestskej polície. "Posilnili sme hliadkovanie v uliciach v exponovaných časoch večer a v noci, vytvorili sme nové integrované operačné stredisko, kde mestská polícia v reálnom čase spolupracuje s hasičským a záchranným zborom, mestský kamerový systém sme rozšírili z 266 na 356 kamier," vymenúva Schmucková.

Mesto zriadilo aj stanicu mestskej polície v "Pentagone" vo Vrakuni a vysunuté pracoviská v Rači, Devínskej Novej Vsi, Rusovciach a Vajnoroch. Samospráva avizuje, že do roku 2025 zabezpečí nasadenie osobných kamier všetkým mestským policajtom slúžiacim v teréne a do roku 2026 zvýši počet kamier mestského kamerového systému na 500.

K násiliu pri križovatke ulíc Obchodná a Vysoká došlo v noci na sobotu (26. 11.). Zachytáva ho aj video zverejnené na sociálnych sieťach, na ktorom vidno konflikt medzi dvoma mužmi. Jeden z nich po kopnutí do hlavy zostane ležať na zemi. Incident na mieste riešila mestská polícia. Privolaní boli aj zdravotní záchranári.

Štátna polícia tvrdí, že mestská polícia jej prípad neoznámila, a preto ho začali riešiť až po novinárskych otázkach a medializovaných informáciách v stredu (30. 11.). Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, v súbehu s trestným činom výtržníctva. Na polícii sa v stredu prihlásil muž podozrivý zo spáchania uvedeného skutku.

(TASR)

Páčil sa vám článok?