EKO-podnik VPS v Novom Meste je stále bez oficiálneho riaditeľa

28.9.2022
0

Zdroj: koláž abn - FB Ekopodnik NM

Páčil sa vám článok?

Príspevková organizácia EKO-podnik verejnoprospešných služieb (VPS) v bratislavskom Novom Meste nemá stále oficiálneho riaditeľa. Nového šéfa podniku mali na základe ešte májového odporúčania výberovej komisie schvaľovať v utorok (27. 9.) miestni poslanci. Zastupiteľstvo však nebolo pri hlasovaní uznášaniaschopné.

Poverený výkonom funkcie riaditeľa podniku je naďalej Daniel Hulín, ktorý bol aj jedným z piatich kandidátov, ktorých vypočúvala výberová komisia. V rámci výberového konania mu udelila najviac bodov. Nového riaditeľa mal pôvodne poslanecký zbor schvaľovať už koncom júna.

Miestny EKO-podnik VPS je bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal bývalý riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala vlani koncom augusta. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin prijímania úplatku a podplácanie. Vladimír M. označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako sú budova tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa aj koseniu a čistote verejných priestranstiev či údržbe komunikácií. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.

(TASR)

Páčil sa vám článok?